Čikago: Festival "Ukus Srbije"

Festival srpske hrane, pića i običaja pod nazivom „Taste of Serbia – Ukus Srbije“ održan je u Čikagu prvog vikenda septembra pored srpskog hrama „Svetog Vasilija Ostroškog“ u naselju Lejk Forest.

Svijet 08.09.2017 | 12:12
Čikago: Festival "Ukus Srbije"
Jagnjeće i praseće pečenje, čevapčići, pljeskavice i drugi specijaliteti sa roštiolja, sarma, pečeni kukuruz, srpska rakija, vina, piva i druga uvozna pića iz „starog kraja“, srpski kolači, srpske pesme i igre privukli su veliki broj posetilaca, kako iz ovdašnje brojne srpske zajednice, tako i samih Amerikanaca.



Za njih, ali i za generaciju Srba rođenih u Americi, pečenje na ražnju je samo po sebi bila svojevrsna atrakcija.



Prema riječima starješine hrama protojereja stavrofora Đure Krošnjara festival „Ukus Srbije“ je prilika da se američka zajednica upozna sa tradicionalnim srpskim gostoprimstvom i sa srpskom kulturom, običajima i pravoslavnom tradicijom.



U okviru Festivala, u sali Hrama Svetog Vasilija Ostroškog postavljena je izložba dokumenata i fotografija iz života Kralja Petra II Karađorđevića koja će obići i druge srpske hramove u Čikagu.

BN televizija/Svetozar D.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pelcer

08.09.2017 10:52

Pmetni ljudi, pobjegli daleko od nemastine, politike i lazi, a uz to su najvece patriote na slikama i kad svrate malo onako turisticki na Balkan.

ODGOVORITE
Name

Bojan

08.09.2017 14:42

Bravo.

Name

Re Pelcer

11.09.2017 09:24

Dijasporska posla,najveci vjernici i junaci na daljinu...