Одређен притвор Јосипу Шимићу

Општински суд у Сарајеву одредио је једномјесечни притвор Јосипу Шимићу који је осумњичен за кривична дела кривотворење исправе и лажно представљање, преноси Н1.

Босна и Херцеговина 08.09.2017 | 09:45
Одређен притвор Јосипу Шимићу
Тужилаштво Кантона Сарајево предложило је Општинском суду у Сарајеву одређивање једномјесечног притвора Шимићу због опасности од утицаја на сведоке, прикривања доказа и због опасности од понављања кривичног дјела.



Припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ ухапсили су Шимића у уторак увече.

Шимић је Тужилаштву БиХ 28. августа доставио кривичну пријаву против министра безбједности БиХ Драгана Мектића, уз коју је приложио и документ Сипе у којем је наведено да је Сипа "пратила и прислушкивала вршиоца дужности главног тужиоца БиХ Гордане Тадић", те да су информације и транскрипти достављани Мектићу.

Извор: Агенције

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

08.09.2017 07:50

ИМАШ ЛИЈЕПО ИМЕ. ЗА ТЕБЕ ЈЕ ОВО НЕНАРОДНИ СУД. ТИ УВАЖАВАШ СУД САМО СВОЈЕ ПАРТИЈЕ. ХАХАХАХАХА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чини ми се

08.09.2017 08:01

да је овај бајице најебао као жути. А и треба, ко са ђаволом тикве сади о главу му се разбијају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Карлос

08.09.2017 08:27

браво за сипу и тузиластво кс. ово испитати до краја, али ако се упетља тузиластво БиХ то це све да се заврси са: "предмет је у раду". Истражити ко је налогодавац овог циркуса у правосуђу. Сада су на испиту сви!

Name

У РС непознато

08.09.2017 08:01

Да ли је неко тужилаштво у Републици Српској ангажовало СИПУ да спроведе истражне радње?? Ја никада нисам чуо можда гријешим.Углавном је то био МУП РС.На жалост док год овдје не буде битан интерес грађана бар у некој разумној мјери у односу на квази -политичке елите и намјерно сам написао правосудне елите овдје неће бити напретка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.09.2017 11:57

Додик и елита се боре за РС и њене институције само из једног разлога јер их све само тако могу контролисати за своје потребе. Те надлежности не зеле да пребаце на Срајево јер би им се тад отело под контролом. Њима није до РС него власти која мозе те институције како полицију и судство контролисати. А ко контролисе судство контролисе и " дрзаву" .Свака дрзава има мафију у РС мафија има дрзаву. И борит це се свим средствима да то очувају. Замисли да се укине нпр. судство РС ? Па Додик и Цо би био у року 24 сата у затвору..Овако има контролу над судством и мирна Босна.

Name

КОНДОР

08.09.2017 08:05

ВЕЛИКА ПОБЈЕДА ВЛАДАВИНЕ ПРАВА, А ОГРОМАН ДОПРИНОС ТОМЕ ОД САРАЈЕВСКОГ КАНТОНАЛНОГ ТУЗИЛАСТВА И ДАЛИДЕ БУРЗИЦ. ИСТОВРЕМЕНО, ВЕЛИКИ ПОРАЗ ТУЗИЛАСТВА БИХ И ЦЕЛНИХ ЉУДИ ИСТОГА, КОЈИМА ТРЕБА ИСПИТАТИ ОДГОВОРНОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

08.09.2017 12:31

Ја ти побједе!?? Јеси ли ти добар у главу?