Određen pritvor Josipu Šimiću

Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Josipu Šimiću koji je osumnjičen za krivična dela krivotvorenje isprave i lažno predstavljanje, prenosi N1.

Bosna i Hercegovina 08.09.2017 | 09:45
Određen pritvor Josipu Šimiću
Tužilaštvo Kantona Sarajevo predložilo je Opštinskom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora Šimiću zbog opasnosti od uticaja na svedoke, prikrivanja dokaza i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.



Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH uhapsili su Šimića u utorak uveče.

Šimić je Tužilaštvu BiH 28. avgusta dostavio krivičnu prijavu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, uz koju je priložio i dokument Sipe u kojem je navedeno da je Sipa "pratila i prisluškivala vršioca dužnosti glavnog tužioca BiH Gordane Tadić", te da su informacije i transkripti dostavljani Mektiću.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

08.09.2017 07:50

IMAŠ LIJEPO IME. ZA TEBE JE OVO NENARODNI SUD. TI UVAŽAVAŠ SUD SAMO SVOJE PARTIJE. HAHAHAHAHA!

ODGOVORITE
Name

Čini mi se

08.09.2017 08:01

da je ovaj bajice najebao kao žuti. A i treba, ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju.

ODGOVORITE
Name

Karlos

08.09.2017 08:27

bravo za sipu i tuzilastvo ks. ovo ispitati do kraja, ali ako se upetlja tuzilastvo BiH to ce sve da se zavrsi sa: "predmet je u radu". Istražiti ko je nalogodavac ovog cirkusa u pravosuđu. Sada su na ispitu svi!

Name

U RS nepoznato

08.09.2017 08:01

Da li je neko tužilaštvo u Republici Srpskoj angažovalo SIPU da sprovede istražne radnje?? Ja nikada nisam čuo možda griješim.Uglavnom je to bio MUP RS.Na žalost dok god ovdje ne bude bitan interes građana bar u nekoj razumnoj mjeri u odnosu na kvazi -političke elite i namjerno sam napisao pravosudne elite ovdje neće biti napretka

ODGOVORITE
Name

Re

08.09.2017 11:57

Dodik i elita se bore za RS i njene institucije samo iz jednog razloga jer ih sve samo tako mogu kontrolisati za svoje potrebe. Te nadležnosti ne zele da prebace na Srajevo jer bi im se tad otelo pod kontrolom. Njima nije do RS nego vlasti koja moze te institucije kako policiju i sudstvo kontrolisati. A ko kontrolise sudstvo kontrolise i " drzavu" .Svaka drzava ima mafiju u RS mafija ima drzavu. I borit ce se svim sredstvima da to očuvaju. Zamisli da se ukine npr. sudstvo RS ? Pa Dodik i Co bi bio u roku 24 sata u zatvoru..Ovako ima kontrolu nad sudstvom i mirna Bosna.

Name

KONDOR

08.09.2017 08:05

VELIKA POBJEDA VLADAVINE PRAVA, A OGROMAN DOPRINOS TOME OD SARAJEVSKOG KANTONALNOG TUZILASTVA I DALIDE BURZIC. ISTOVREMENO, VELIKI PORAZ TUZILASTVA BIH I CELNIH LJUDI ISTOGA, KOJIMA TREBA ISPITATI ODGOVORNOST.

ODGOVORITE
Name

Gojko

08.09.2017 12:31

Ja ti pobjede!?? Jesi li ti dobar u glavu?