Маглић: Спашено двоје Данаца

Припадници фочанске полиције и чланови Планинарског друштва "Зеленгора" пронашли су на Маглићу двоје данских држављана који су се изгубили на овој планини, а од којих је једно било повријеђено, па су телефоном затражили помоћ, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Република Српска 08.09.2017 | 09:41
Маглић: Спашено двоје Данаца
Дански планинари чији су иницијали П.А. /29/ и К.А. /27/, која је имала повреду кољена лијеве ноге, пронађени су под самим врхом планине Маглић, синоћ око 22.15 часова.

Они су били уплашени, промрзли, након чега су их полицијски службеник и чланови планинарског друштва адекватно збринули, обукли им зимску опрему и пружили им прву помоћ на лицу мјеста, те стјеновитом и уском стазом спустили на мјесто Пријевор гдје им се налазило возило, а потом се упутили на Тјентиште, наводи се у саопштењу.

Дански држављани су Полицијској управи Фоча упутили позив јуче око 17.20 часова, након чега их је контактирао полицијски службеник Станичног одјељења полиције Тјентиште Срђан Кулић.

У телефонском позиву страни држављанин је полицијском службенику дао координате о локацији гдје се налази на подручју планине Маглић, те да им је потребна медицинска помоћ јер је једно лице повријеђено.

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Нека су спашени

08.09.2017 10:12

Добро је што су спашени данци.Дошли људи из равничарске земље,нигдје брда.Ово је за станд-уп комедију "дански планинари"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.09.2017 11:31

Нема то везе одакле су, највећи пењачи су из равничарских крајева, само лаици се могу смијати, човјек који је упућен смије се њима

ОДГОВОРИТЕ