Maglić: Spašeno dvoje Danaca

Pripadnici fočanske policije i članovi Planinarskog društva "Zelengora" pronašli su na Magliću dvoje danskih državljana koji su se izgubili na ovoj planini, a od kojih je jedno bilo povrijeđeno, pa su telefonom zatražili pomoć, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Republika Srpska 08.09.2017 | 09:41
Maglić: Spašeno dvoje Danaca
Danski planinari čiji su inicijali P.A. /29/ i K.A. /27/, koja je imala povredu koljena lijeve noge, pronađeni su pod samim vrhom planine Maglić, sinoć oko 22.15 časova.

Oni su bili uplašeni, promrzli, nakon čega su ih policijski službenik i članovi planinarskog društva adekvatno zbrinuli, obukli im zimsku opremu i pružili im prvu pomoć na licu mjesta, te stjenovitom i uskom stazom spustili na mjesto Prijevor gdje im se nalazilo vozilo, a potom se uputili na Tjentište, navodi se u saopštenju.

Danski državljani su Policijskoj upravi Foča uputili poziv juče oko 17.20 časova, nakon čega ih je kontaktirao policijski službenik Staničnog odjeljenja policije Tjentište Srđan Kulić.

U telefonskom pozivu strani državljanin je policijskom službeniku dao koordinate o lokaciji gdje se nalazi na području planine Maglić, te da im je potrebna medicinska pomoć jer je jedno lice povrijeđeno.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neka su spašeni

08.09.2017 10:12

Dobro je što su spašeni danci.Došli ljudi iz ravničarske zemlje,nigdje brda.Ovo je za stand-up komediju "danski planinari"

ODGOVORITE
Name

Re

08.09.2017 11:31

Nema to veze odakle su, najveći penjači su iz ravničarskih krajeva, samo laici se mogu smijati, čovjek koji je upućen smije se njima

ODGOVORITE