Бајерн нема лијевог бека и неће га имати неко вријеме!

После Берната, озбиљно се повредио и Алаба, тако да ће Анћелоти имати великих проблема да сложи стартну поставу у периоду сезоне када стиже темпо уторак/среда - субота/недеља.

Фудбал 09.09.2017 | 09:00
Бајерн нема лијевог бека и неће га имати неко вријеме!
Искусни Рафиња, у суштини десни бек који може да покрије леву страну и 19-годишњи Марко Фрајдл, који је по вокацији штопер, биће опције тренера Бајерна Карла Анћелотија у наредних шест недеља!

Тешко повређеном Хуану Бернату, који је оперисао скочни зглоб на листи озбиљно повређених играча придружио се и други стандардни леви бек, Давид Алаба, а према првим прогнозама обојица ће бити спремна за тренинг тек крајем октобра!

То значи да ће првак Немачке морати да импровизује десет, можда и више утакмица.

Бернат је због озбиљног истегнућа лигамената зглоба морао на операцију крајем јула, а ништа боље није прошао ни Алаба, који је замење на полувремену утакмице Аустрија - Грузија, одигране у уторак увече у оквиру наше квалификационе групе за Русију 2018.

Када се оток код 25-годишњег Аустријанца спустио, прегледи су показали да ће он морати да паузира до 20. октобра, можда и 1. новембра.

Раније, Бернатов повратак процењен је управо на овај период сезоне до којег ће Бајерн играти тешке утакмице и у Бундеслиги и у Лиги шампиона, а прва у низу је заказана за суботу поподне када ће првака угостити непоражени Хофенхајм.

Алаба је током 2017. године имао пет лакших повреда, а онда је доживео можда и најтежу још од 2015. када је због истегнућа лигамената колена пропустио 14 мечева у периоду од априла до јуна.

Дортмунд, Бајерн, Хамбург и Хановер имају максималних шест бодова после два кола Бундеслиге, а прате их Хофенхајм и Менхенгладбах са четири.

Немачка - парови 3. кола су:

Хамбург – Лајпциг
Аугзбург – Келн
Менхенгладбах – Франкфурт
Фрајбург – Дортмунд
Мајнц – Леверкузен
Волфсбург – Хановер
Хофенхајм – Бајерн
Херта – Бремен
Шалке – Штутгарт

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар