Bajern nema lijevog beka i neće ga imati neko vrijeme!

Posle Bernata, ozbiljno se povredio i Alaba, tako da će Anćeloti imati velikih problema da složi startnu postavu u periodu sezone kada stiže tempo utorak/sreda - subota/nedelja.

Fudbal 09.09.2017 | 09:00
Bajern nema lijevog beka i neće ga imati neko vrijeme!
Iskusni Rafinja, u suštini desni bek koji može da pokrije levu stranu i 19-godišnji Marko Frajdl, koji je po vokaciji štoper, biće opcije trenera Bajerna Karla Anćelotija u narednih šest nedelja!

Teško povređenom Huanu Bernatu, koji je operisao skočni zglob na listi ozbiljno povređenih igrača pridružio se i drugi standardni levi bek, David Alaba, a prema prvim prognozama obojica će biti spremna za trening tek krajem oktobra!

To znači da će prvak Nemačke morati da improvizuje deset, možda i više utakmica.

Bernat je zbog ozbiljnog istegnuća ligamenata zgloba morao na operaciju krajem jula, a ništa bolje nije prošao ni Alaba, koji je zamenje na poluvremenu utakmice Austrija - Gruzija, odigrane u utorak uveče u okviru naše kvalifikacione grupe za Rusiju 2018.

Kada se otok kod 25-godišnjeg Austrijanca spustio, pregledi su pokazali da će on morati da pauzira do 20. oktobra, možda i 1. novembra.

Ranije, Bernatov povratak procenjen je upravo na ovaj period sezone do kojeg će Bajern igrati teške utakmice i u Bundesligi i u Ligi šampiona, a prva u nizu je zakazana za subotu popodne kada će prvaka ugostiti neporaženi Hofenhajm.

Alaba je tokom 2017. godine imao pet lakših povreda, a onda je doživeo možda i najtežu još od 2015. kada je zbog istegnuća ligamenata kolena propustio 14 mečeva u periodu od aprila do juna.

Dortmund, Bajern, Hamburg i Hanover imaju maksimalnih šest bodova posle dva kola Bundeslige, a prate ih Hofenhajm i Menhengladbah sa četiri.

Nemačka - parovi 3. kola su:

Hamburg – Lajpcig
Augzburg – Keln
Menhengladbah – Frankfurt
Frajburg – Dortmund
Majnc – Leverkuzen
Volfsburg – Hanover
Hofenhajm – Bajern
Herta – Bremen
Šalke – Štutgart

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar