Успоставити бољу сарадњу полиција

Министар безбједности Босне и Херцевовине Драган Мектић учествовао је у раду министарске конференције Брдо процеса и састанку Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи у југоисточној Европи (ПЦЦ СЕЕ) у Словенији.

Босна и Херцеговина 07.09.2017 | 20:56
Успоставити бољу сарадњу полиција
Мектић који предвори бх. делегацију истакао је важност овог пројекта за ефикаснију оперативну полицијску сарадњу у борби против тешког и организованог криминала и тероризма, те позвао присутне да што прије окончају неопходне процедуре и припреме за његову примјену.
 
Министри су на данашњем састанку разговарали о започетим активностима на увођењу аутоматске размјене ДНК, дактилоскопских и података о регистрацији возила, у циљу још успјешније оперативне полицијске сарадње у борби против тешког и организованог криминала, као и тероризма.
 
На сутрашњој конференцији планирано је да буде озваничен почетак провођења интегрираног управљања унутрашњом сигурношћу на западном Балкану, који обухвата три области: борбу против тероризма, тешког криминала и јачање граничне сигурности.
 
Циљ је побољшање сарадње у области сигурности у региону, кроз спречавање дуплицирања постојећих механизама и иницијатива, те усклађивање циљева свих земља према заједнички утврђеним  приоритетима у овој области, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

(Фена)
 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Слимс

07.09.2017 19:51

Свака цаст Мектицу на доброј вољи али полиција је под утицајем и не ради свој посао, не њиховом кривицом вец притисцима, утицајем и злоупотребом институција.Примјер Теслица вам говори све, министар Богданиц руководи полицијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.09.2017 21:37

Побјего öд вуцица да ГА неби пито докле је стиго СА истрагом о нападу у сребреници све ИМА пред собом и Видео снимке ал неуради ниста а то сто лапрдат тамо окаци мацку о реп

Name

Сливо

07.09.2017 21:41

Мислис да ЦЕ му неко неста повјероват ти немозес сарадјиват СА својим тузиластво и судијама да мозес даље цути јадо дзаба тросис паре овог напаценог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Процитајте

07.09.2017 22:04

Ста висе босанскохерцеговацка Диаспора ста је мектиц изјавио и све ЦЕ вам бит јасно досао је до сазнања да СЕ спрема терористицки напад у бих Али то ЦЕ неко исценират мислис на РС и србски народ тај је отворено стао у заститу терориста

ОДГОВОРИТЕ