Uspostaviti bolju saradnju policija

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercevovine Dragan Mektić učestvovao je u radu ministarske konferencije Brdo procesa i sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u jugoistočnoj Evropi (PCC SEE) u Sloveniji.

Bosna i Hercegovina 07.09.2017 | 20:56
Uspostaviti bolju saradnju policija
Mektić koji predvori bh. delegaciju istakao je važnost ovog projekta za efikasniju operativnu policijsku saradnju u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala i terorizma, te pozvao prisutne da što prije okončaju neophodne procedure i pripreme za njegovu primjenu.
 
Ministri su na današnjem sastanku razgovarali o započetim aktivnostima na uvođenju automatske razmjene DNK, daktiloskopskih i podataka o registraciji vozila, u cilju još uspješnije operativne policijske saradnje u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala, kao i terorizma.
 
Na sutrašnjoj konferenciji planirano je da bude ozvaničen početak provođenja integriranog upravljanja unutrašnjom sigurnošću na zapadnom Balkanu, koji obuhvata tri oblasti: borbu protiv terorizma, teškog kriminala i jačanje granične sigurnosti.
 
Cilj je poboljšanje saradnje u oblasti sigurnosti u regionu, kroz sprečavanje dupliciranja postojećih mehanizama i inicijativa, te usklađivanje ciljeva svih zemlja prema zajednički utvrđenim  prioritetima u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

(Fena)
 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Slims

07.09.2017 19:51

Svaka cast Mekticu na dobroj volji ali policija je pod uticajem i ne radi svoj posao, ne njihovom krivicom vec pritiscima, uticajem i zloupotrebom institucija.Primjer Teslica vam govori sve, ministar Bogdanic rukovodi policijom.

ODGOVORITE
Name

Re

07.09.2017 21:37

Pobjego öd vucica da GA nebi pito dokle je stigo SA istragom o napadu u srebrenici sve IMA pred sobom i Video snimke al neuradi nista a to sto laprdat tamo okaci macku o rep

Name

Slivo

07.09.2017 21:41

Mislis da CE mu neko nesta povjerovat ti nemozes saradjivat SA svojim tuzilastvo i sudijama da mozes dalje cuti jado dzaba trosis pare ovog napacenog naroda

ODGOVORITE
Name

Procitajte

07.09.2017 22:04

Sta vise bosanskohercegovacka Diaspora sta je mektic izjavio i sve CE vam bit jasno dosao je do saznanja da SE sprema teroristicki napad u bih Ali to CE neko iscenirat mislis na RS i srbski narod taj je otvoreno stao u zastitu terorista

ODGOVORITE