Буњевчевић: Сергеју су врата увијек отворена!

Спортски директор Фудбалског савеза Србије говорио је о изостављању и Сергеја и Вање Милинковић-Савића са последњих спискова које су објавили селектори Славољуб Муслин и Горан Ђоровић.

Фудбал 08.09.2017 | 21:50
Буњевчевић: Сергеју су врата увијек отворена!
Спортски директор Фудбалског савеза Србије Горан Буњевчевић рекао је данас да је Сергеј Милинковић-Савић будућност, али да није позиван у репрезентацију због добре ситуације у националном тиму.

"Више пута смо причали о Сергеју, сигурно да је он велика перспектива нашег фудбала. Игра јако добро у Лацију, али ситуација у којој се Србија налази, подсећам без изгубљене утакмице у квалификацијама и на месту које води у Русију, даје нам сигурно за право... Имамо један уходан тим који једноставно има добар резултат", пренео је сајт ФСС-а речи Буњевчевића.

Сергеј Милинковић-Савић игра одлично у Лацију, али није у репрезентацији код селектора Славољуба Муслина.

По речима Буњевчевића, време за Милинковић-Савића тек долази.

"За Сергеја тек долази право време, Србија на њега рачуна и врата су му увек отворена. Уосталом тако је било и за Адема Љајића и неке друге играче, свима су врата Србије отворена", рекао је Буњевчевић.

Велику пажњу јавности изазвало је неиграње Марка Грујића и Вање Милинковић-Савића за младу репрезентацију против Гибралтара.

"Јако је битно да се ствари ставе на право место. Селектор Горан Дјоровић је одмах на састанцима које су имали, упознао играче са правилима која треба да се поштују, односно шта је дозвољено, а шта није. Проблема нема када се са играчима успоставе односи који једноставно треба да се поштују", казао је Буњевчевић.

Он је навео да је Грујић био повређен, док се код Вање Милинковић-Савића "десио пропуст".

"Десио се један пропуст за који смо сматрали да није дозвољен у овом моменту, разговарали смо са њим, ставили му до знања шта се очекује од играча у репрезентацији", додао је он.

Буњевчевић је рекао да селектор Ђоровић "никог није отписао".

"У том моменту и на основу тога што се десило одлучили смо да је најбоље да не буде у конкуренцији за утакмицу. Наравно он остаје члан младе рептрезентације јер све су то млади момци које треба да припремамо за оно што долази касније. Вероватно би у његовом клубу или било ком другом, било све санкционисано на исти начин, тако да не треба правити никакву драму. Вања је будућност нашег фудбала, међутим морамо да подвучемо линију када се ради о неким стварима у репрезентацији", рекао је Буњевчевић.

"БИЛО ЈЕ ПИТАЊЕ ВРЕМЕНА..."

"Наш фудбал је дуго био у запећку, било је само питање времена када ће да се догоди нека позитивна промена и да се он врати", рекао је Буњевчевић.

Репрезентација Србије је у уторак победила Ирску и два кола пре краја квалификација дошла на корак од пласмана на Светско првенство.

Буњевчевић је казао да је тријумф у Даблину "велика победа за Србију", кључна у квалификацијама.

"Много значи јер сами контролишемо ситуацију и то је оно што је најбитније, не зависимо од других. Играчи су показали да имају и квалитет и велико срце, мислим да највеће заслуге иду пре свега њима, односно селектору и његовом стручном штабу. Али, није све готово. Очекују нас још две утакмице, а створила се велика еуфорија у земљи", казао је Буњевчевић.

Он је навео да може да се каже да је направљен добар посао тек како Србија математички обезбеди пласман у Русију.

По његовим речима, ФСС је омогућио најбоље могуће услове како би екипа дала максимум.

"За нас је важно да немамо пораз, да је хемија између свих структура веома добра, да екипа расте. Тачно се зна шта ко ради, и то је оно што ме много радује, свако зна своју улогу на терену. Покушавамо да из меча у меч изгледамо све боље. Нисмо, дакле, још завршили посао, али веома смо близу коначног циља", рекао је директор Савеза.

Поред добрих резултата репрезентације, успех су остварили клубови Црвена звезда и Партизан, који ће играти групну фазу Лиге Европа.

Буњевчевић је оценио да "није било реално" да Србија последњих 10 или 20 година нема више клубова у Европи.

"Можда је ово битан моменат да управо због добрих резултата сада не набијемо главу у песак и укажемо на проблеме којих има много. Јер, сви ти проблеми који нису мали брзо ће нас стићи. Говорим о инфрастуктури, хулиганизму, стадиону Партизана који је сада празан у европским мечевима, а то може да задеси и друге клубове и репрезентацију", навео је Буњевчевић.

Он је додао да мора да се ради на превентиви и сталној едукацији како би се многе ствари учиниле бољим него што су сада.

Буњевчевић је рекао да су очекивања велика и од младе репрезентације и да жели "јако добру" спону између младог и А тима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар