Bunjevčević: Sergeju su vrata uvijek otvorena!

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije govorio je o izostavljanju i Sergeja i Vanje Milinković-Savića sa poslednjih spiskova koje su objavili selektori Slavoljub Muslin i Goran Đorović.

Fudbal 08.09.2017 | 21:50
Bunjevčević: Sergeju su vrata uvijek otvorena!
Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević rekao je danas da je Sergej Milinković-Savić budućnost, ali da nije pozivan u reprezentaciju zbog dobre situacije u nacionalnom timu.

"Više puta smo pričali o Sergeju, sigurno da je on velika perspektiva našeg fudbala. Igra jako dobro u Laciju, ali situacija u kojoj se Srbija nalazi, podsećam bez izgubljene utakmice u kvalifikacijama i na mestu koje vodi u Rusiju, daje nam sigurno za pravo... Imamo jedan uhodan tim koji jednostavno ima dobar rezultat", preneo je sajt FSS-a reči Bunjevčevića.

Sergej Milinković-Savić igra odlično u Laciju, ali nije u reprezentaciji kod selektora Slavoljuba Muslina.

Po rečima Bunjevčevića, vreme za Milinković-Savića tek dolazi.

"Za Sergeja tek dolazi pravo vreme, Srbija na njega računa i vrata su mu uvek otvorena. Uostalom tako je bilo i za Adema Ljajića i neke druge igrače, svima su vrata Srbije otvorena", rekao je Bunjevčević.

Veliku pažnju javnosti izazvalo je neigranje Marka Grujića i Vanje Milinković-Savića za mladu reprezentaciju protiv Gibraltara.

"Jako je bitno da se stvari stave na pravo mesto. Selektor Goran Djorović je odmah na sastancima koje su imali, upoznao igrače sa pravilima koja treba da se poštuju, odnosno šta je dozvoljeno, a šta nije. Problema nema kada se sa igračima uspostave odnosi koji jednostavno treba da se poštuju", kazao je Bunjevčević.

On je naveo da je Grujić bio povređen, dok se kod Vanje Milinković-Savića "desio propust".

"Desio se jedan propust za koji smo smatrali da nije dozvoljen u ovom momentu, razgovarali smo sa njim, stavili mu do znanja šta se očekuje od igrača u reprezentaciji", dodao je on.

Bunjevčević je rekao da selektor Đorović "nikog nije otpisao".

"U tom momentu i na osnovu toga što se desilo odlučili smo da je najbolje da ne bude u konkurenciji za utakmicu. Naravno on ostaje član mlade reptrezentacije jer sve su to mladi momci koje treba da pripremamo za ono što dolazi kasnije. Verovatno bi u njegovom klubu ili bilo kom drugom, bilo sve sankcionisano na isti način, tako da ne treba praviti nikakvu dramu. Vanja je budućnost našeg fudbala, međutim moramo da podvučemo liniju kada se radi o nekim stvarima u reprezentaciji", rekao je Bunjevčević.

"BILO JE PITANJE VREMENA..."

"Naš fudbal je dugo bio u zapećku, bilo je samo pitanje vremena kada će da se dogodi neka pozitivna promena i da se on vrati", rekao je Bunjevčević.

Reprezentacija Srbije je u utorak pobedila Irsku i dva kola pre kraja kvalifikacija došla na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo.

Bunjevčević je kazao da je trijumf u Dablinu "velika pobeda za Srbiju", ključna u kvalifikacijama.

"Mnogo znači jer sami kontrolišemo situaciju i to je ono što je najbitnije, ne zavisimo od drugih. Igrači su pokazali da imaju i kvalitet i veliko srce, mislim da najveće zasluge idu pre svega njima, odnosno selektoru i njegovom stručnom štabu. Ali, nije sve gotovo. Očekuju nas još dve utakmice, a stvorila se velika euforija u zemlji", kazao je Bunjevčević.

On je naveo da može da se kaže da je napravljen dobar posao tek kako Srbija matematički obezbedi plasman u Rusiju.

Po njegovim rečima, FSS je omogućio najbolje moguće uslove kako bi ekipa dala maksimum.

"Za nas je važno da nemamo poraz, da je hemija između svih struktura veoma dobra, da ekipa raste. Tačno se zna šta ko radi, i to je ono što me mnogo raduje, svako zna svoju ulogu na terenu. Pokušavamo da iz meča u meč izgledamo sve bolje. Nismo, dakle, još završili posao, ali veoma smo blizu konačnog cilja", rekao je direktor Saveza.

Pored dobrih rezultata reprezentacije, uspeh su ostvarili klubovi Crvena zvezda i Partizan, koji će igrati grupnu fazu Lige Evropa.

Bunjevčević je ocenio da "nije bilo realno" da Srbija poslednjih 10 ili 20 godina nema više klubova u Evropi.

"Možda je ovo bitan momenat da upravo zbog dobrih rezultata sada ne nabijemo glavu u pesak i ukažemo na probleme kojih ima mnogo. Jer, svi ti problemi koji nisu mali brzo će nas stići. Govorim o infrastukturi, huliganizmu, stadionu Partizana koji je sada prazan u evropskim mečevima, a to može da zadesi i druge klubove i reprezentaciju", naveo je Bunjevčević.

On je dodao da mora da se radi na preventivi i stalnoj edukaciji kako bi se mnoge stvari učinile boljim nego što su sada.

Bunjevčević je rekao da su očekivanja velika i od mlade reprezentacije i da želi "jako dobru" sponu između mladog i A tima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar