Вољела је Чолу више од живота

Била је душа овог града, дама која је волела шале, друштво и књиге, а највише је волела Здравка Чолића, овим речима данас су се од бањалучке легенде Мајде Арнаутовић опростили родбина, пријатељи и комшије.

Забава 07.09.2017 | 18:17
Вољела је Чолу више од живота
Мајда је преминула јуче у Бањалуци у 61. години живота, а сахрањена у харему Долац.

Легендарна Мајда била је највећа обожаватељка Здравка Чолића, дама коју је познавао цели град, али се на њеној сахрани, можда због упорне кише, појавило тек 50-ак људи.

- Била је увек расположена и весела, баш је била јаран за дружење. Увек је водила рачуна о себи и сређивала се. Сви смо је волели, а она је највише волела Чолу. Не знам да ли је он чуо да је умрла, сигурно би му било жао. Памтићу је по томе што је, кад год дође код мене, видела неку ствар и тражила да јој поклоним, посебно књиге, јер је пуно читала – прича кроз сузе Ђурђица Голић, Мајдина козметичарка и стара пријатељица.

Мајдино име уписано је међу око 700 имена Чолиних највећих обожавалаца из бивше Југославије и иностранства на интернет страници фанова Здравка Чолића.



Тамо је уписано: Мајда Арнаутовић, рођена 4. маја 1956. године. Пребивалиште – Бањалука, занимање кројачица, омиљене песме: „Једина”, „Маслинасто зелена”, „Кад би моја била”. И речи: „Волим га највише на свету, а и он мене воли највише”.

Легенда се опростила од легенде

Међу малобројнима који су се данас опростили од Мајде био је и легендарни Бањалучанин Алија Махмутовић, свима познат као чика Але.

Чика Але и Мајда били су стари другари; дружили су се више деценија.

(Блиц)

Коментари / 0

Оставите коментар