Voljela je Čolu više od života

Bila je duša ovog grada, dama koja je volela šale, društvo i knjige, a najviše je volela Zdravka Čolića, ovim rečima danas su se od banjalučke legende Majde Arnautović oprostili rodbina, prijatelji i komšije.

Zabava 07.09.2017 | 18:17
Voljela je Čolu više od života
Majda je preminula juče u Banjaluci u 61. godini života, a sahranjena u haremu Dolac.

Legendarna Majda bila je najveća obožavateljka Zdravka Čolića, dama koju je poznavao celi grad, ali se na njenoj sahrani, možda zbog uporne kiše, pojavilo tek 50-ak ljudi.

- Bila je uvek raspoložena i vesela, baš je bila jaran za druženje. Uvek je vodila računa o sebi i sređivala se. Svi smo je voleli, a ona je najviše volela Čolu. Ne znam da li je on čuo da je umrla, sigurno bi mu bilo žao. Pamtiću je po tome što je, kad god dođe kod mene, videla neku stvar i tražila da joj poklonim, posebno knjige, jer je puno čitala – priča kroz suze Đurđica Golić, Majdina kozmetičarka i stara prijateljica.

Majdino ime upisano je među oko 700 imena Čolinih najvećih obožavalaca iz bivše Jugoslavije i inostranstva na internet stranici fanova Zdravka Čolića.



Tamo je upisano: Majda Arnautović, rođena 4. maja 1956. godine. Prebivalište – Banjaluka, zanimanje krojačica, omiljene pesme: „Jedina”, „Maslinasto zelena”, „Kad bi moja bila”. I reči: „Volim ga najviše na svetu, a i on mene voli najviše”.

Legenda se oprostila od legende

Među malobrojnima koji su se danas oprostili od Majde bio je i legendarni Banjalučanin Alija Mahmutović, svima poznat kao čika Ale.

Čika Ale i Majda bili su stari drugari; družili su se više decenija.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar