Општи хаос због урагана на Флориди

Гувернер Флориде апеловао је на грађане да понесу само оно што је неопходно, док се на југу Флориде стварају велике гужве у саобраћају због евакуације

Свијет 07.09.2017 | 18:02
Општи хаос због урагана на Флориди
Становници ширег градског подручја на Флориди добили су наређење да напусте своје домове због урагана Ирма.

Градоначелници насеља Мајами-Дејд и Бровард издали су наређења за евакуацију са острваца и из низије у којој живи шест милиона људи, где метеоролози предвиђају да ц́е ветар у недељу достићи брзину од 290 километара на сат.

Гувернер Флориде Рик Скот је рекао да очекује да ц́е после јучерашње несташице на бензинским пумпама данас бити горива.



Полицијске патроле на ауто-путевима ка северу Флориде прате многобројна приватна возила којима се становници евакуишу с југа. Полиција је послала и посебно опремљене своје и ватрогасне снаге да с пута уклањају покварене аутомобиле или оне који су стали јер више немају горива, како би остали могли да прођу.

Док полиција каже да користи веб-камере да би боље пратила стање, тај систем је данас престао да ради због преоптерећења јер милиони покушавају да пре поласка, или током путовања виде шта их очекује на путу.

Гувернер Флориде апеловао је на грађане да понесу само оно што је неопходно, док се на југу Флориде стварају велике гужве у саобраћају због евакуације.



- Снажна олуја и екстреман ветар тренутно изазивају највећу забринутост. Олуја је већа, бржа и јача од урагана Ендру, који је 1992. године разорио подручје Мајамија - изјавио је Скот на конференцији за медије, а преноси Си-Би-Ес.

Он је, такође, апеловао на грађане да се припреме за удар олује.

- Свака породица мора да има план. Немојте седети и чекати. Спремите се одмах. Припремите се. То је ваша одговорност. Морате знати своје зоне евакуације - додао је он.



- Понесите само оно што вам је неопходно - казао је гувернер.



(Телеграф/Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Миле

07.09.2017 16:11

Пре 22 године бесе једна олуја њихов тадасњи председник свесрдно је подрзавао а ево и њима цини ми се долази олуја па надам се да це их трамп охрабрити јер они су свемогуци народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.09.2017 17:13

Тарнадо це проци а Срби никад висе у Хрватску доци....

Name

Миле

07.09.2017 20:14

И нетребају срби да се врате насло се за њих места под овом небеском капом али и ви цете да одете јер немате посла Аустрија и Њемацка вас цекају да за њих радите њихове прљаве послове за то време они одмарају на свом јадрану плитвицама итд. И упамтите пре 650 година неки нормални хрвати су србима дали земљу да се населе и да заједно одбране земљу од отоманског царства и то уцинисе ви ненормални их протерасте а одувек је било ,,отето је проклето''

Name

Xx

07.09.2017 17:33

Нека нека нек виде како се проти силе борит и напуштат домове има бога све враца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

07.09.2017 17:52

Све се враца, све плаца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магдалена

07.09.2017 19:48

Чему злурадост?Ови људи немају никакве везе с нашим невољама!Будимо ЉУДИ!

Name

Вила Равијојла

08.09.2017 16:13

Куда иду ови богаташи? да неће у сирију?

ОДГОВОРИТЕ