Opšti haos zbog uragana na Floridi

Guverner Floride apelovao je na građane da ponesu samo ono što je neophodno, dok se na jugu Floride stvaraju velike gužve u saobraćaju zbog evakuacije

Svijet 07.09.2017 | 18:02
Opšti haos zbog uragana na Floridi
Stanovnici šireg gradskog područja na Floridi dobili su naređenje da napuste svoje domove zbog uragana Irma.

Gradonačelnici naselja Majami-Dejd i Brovard izdali su naređenja za evakuaciju sa ostrvaca i iz nizije u kojoj živi šest miliona ljudi, gde meteorolozi predviđaju da će vetar u nedelju dostići brzinu od 290 kilometara na sat.

Guverner Floride Rik Skot je rekao da očekuje da će posle jučerašnje nestašice na benzinskim pumpama danas biti goriva.



Policijske patrole na auto-putevima ka severu Floride prate mnogobrojna privatna vozila kojima se stanovnici evakuišu s juga. Policija je poslala i posebno opremljene svoje i vatrogasne snage da s puta uklanjaju pokvarene automobile ili one koji su stali jer više nemaju goriva, kako bi ostali mogli da prođu.

Dok policija kaže da koristi veb-kamere da bi bolje pratila stanje, taj sistem je danas prestao da radi zbog preopterećenja jer milioni pokušavaju da pre polaska, ili tokom putovanja vide šta ih očekuje na putu.

Guverner Floride apelovao je na građane da ponesu samo ono što je neophodno, dok se na jugu Floride stvaraju velike gužve u saobraćaju zbog evakuacije.



- Snažna oluja i ekstreman vetar trenutno izazivaju najveću zabrinutost. Oluja je veća, brža i jača od uragana Endru, koji je 1992. godine razorio područje Majamija - izjavio je Skot na konferenciji za medije, a prenosi Si-Bi-Es.

On je, takođe, apelovao na građane da se pripreme za udar oluje.

- Svaka porodica mora da ima plan. Nemojte sedeti i čekati. Spremite se odmah. Pripremite se. To je vaša odgovornost. Morate znati svoje zone evakuacije - dodao je on.



- Ponesite samo ono što vam je neophodno - kazao je guverner.



(Telegraf/Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Mile

07.09.2017 16:11

Pre 22 godine bese jedna oluja njihov tadasnji predsednik svesrdno je podrzavao a evo i njima cini mi se dolazi oluja pa nadam se da ce ih tramp ohrabriti jer oni su svemoguci narod.

ODGOVORITE
Name

re

07.09.2017 17:13

Tarnado ce proci a Srbi nikad vise u Hrvatsku doci....

Name

Mile

07.09.2017 20:14

I netrebaju srbi da se vrate naslo se za njih mesta pod ovom nebeskom kapom ali i vi cete da odete jer nemate posla Austrija i Njemacka vas cekaju da za njih radite njihove prljave poslove za to vreme oni odmaraju na svom jadranu plitvicama itd. I upamtite pre 650 godina neki normalni hrvati su srbima dali zemlju da se nasele i da zajedno odbrane zemlju od otomanskog carstva i to ucinise vi nenormalni ih proteraste a oduvek je bilo ,,oteto je prokleto''

Name

Xx

07.09.2017 17:33

Neka neka nek vide kako se proti sile borit i napuštat domove ima boga sve vraca.

ODGOVORITE
Name

Hm

07.09.2017 17:52

Sve se vraca, sve placa!

ODGOVORITE
Name

Magdalena

07.09.2017 19:48

Čemu zluradost?Ovi ljudi nemaju nikakve veze s našim nevoljama!Budimo LJUDI!

Name

Vila Ravijojla

08.09.2017 16:13

Kuda idu ovi bogataši? da neće u siriju?

ODGOVORITE