Британци: Србија је изненадила у квалификацијама за СП!

Фудбалска репрезентација Србије једно је од седам највећих изненађења у целокупним квалификацијама за СП у Русији, према анализи британског сајта "ФТБ90".  "Србија седмо светско чудо"! Специјализовани фудбалски сајт "ФТБ90" (90мин) сврстао "орлове" у једно од највећих изненађња квалификација за Светско првенство 2018. године.

Фудбал 08.09.2017 | 22:00
Британци: Србија је изненадила у квалификацијама за СП!
Србија је сврстана на седмо место са објашњењем да је близу пласмана на велико такмичење после осам година, од Мундијала у Јужној Африци, као и да се тренутно налази на челу квалификационе групе испред Велса и Републике Ирске који су одушевили на прошлом Европском првенству, као и Аустрије која је такође била учесник у Француској.

Подсећа се и да су "Орлови" слабије рангирани од својих ривала, али да су одличним партијама стигли до тога да им је потребан један тријумф у последња два кола да оду на Светско првенство.

Као највећу сензацију квалификација наведена је селекција Сирија, ратом разорене земље, и да је упркос томе што је своје утакмице играла на неутралном терену дошла до баража азијске зоне.

Иза Сирије, а испред Србије, су још Зеленортска острва, Буркина Фасо, Панама, Уганда и Перу.

Србија је такмичење у квалификацијама за Мундијал у Русији почела у сенци промена у националном фудбалском савезу, још једном подмлађивању тима и избором новог селектора, првог којег је именовао тек устоличени председник Славиша Кокеза. 

Позитивне мисли о успеху било је немогуће створити под црним облацима груписаним из претходна три квалификациона циклуса. Крах, за крахом.

Пошто је Радомир Антић успео супериорно да одведе "орлове" на Светско првенсто у Јужној Африци 2010, где је касније наш национални тим доживео неуспех, а он проузроковао очајну атмосферу у и око репрезентције, Србија је више него очајно завршила борбу за два европска и једно светско првенство.

Није нас било у Пољској и Украјини 2012, у Бразилу 2014. ни у Француској 2016.

После осам година наш национални тим је на корак од још једног великог такмичења и само нас чудо може спречити да следећег лета не уживао гледајући изабранике Славољуба Муслина на планетарној смотри репрезентативног фудбала.

Мале шансе су прогнозери давали "орловима" у групи са Ирском, Велсом и Аустрији. Али, два кола пре краја квалификација, Србија је прва и има четири бода више од Велшана.

Изненадила је све, па и аутора текста на порталу "ФТБ90" под називом "Седам држава које су задржале шансе да се нађу на Светском првенству".

"Орловима" је припало седмо место.

"Иако је била јака као део Југославије, Србија је само једном успела да се пласира на Мундијал од раздвајања са Црном Гором 2006. године, а то је било 2010. године."

"Србија је у групи са Републиком Ирском и Велсом, селекцијама које су на последњем Европском првенству играле важну улогу и којима је припала титла фаворита у борби за Светско првенство. Ту је и Аустрија. Пласман Србије испред ових селекција дошао је као изненађење. Србији је у наредна два кола потребна једна победа за оверу руске визе", стоји у тексту.

После Србије следе Перу, Уганда, Панама, Буркина Фасо, Зеленортска Острва и на првом месту Сирија.

Надамо се да "орлови" тек припремили изненађња за свет...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар