Britanci: Srbija je iznenadila u kvalifikacijama za SP!

Fudbalska reprezentacija Srbije jedno je od sedam najvećih iznenađenja u celokupnim kvalifikacijama za SP u Rusiji, prema analizi britanskog sajta "FTB90".  "Srbija sedmo svetsko čudo"! Specijalizovani fudbalski sajt "FTB90" (90min) svrstao "orlove" u jedno od najvećih iznenađnja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Fudbal 08.09.2017 | 22:00
Britanci: Srbija je iznenadila u kvalifikacijama za SP!
Srbija je svrstana na sedmo mesto sa objašnjenjem da je blizu plasmana na veliko takmičenje posle osam godina, od Mundijala u Južnoj Africi, kao i da se trenutno nalazi na čelu kvalifikacione grupe ispred Velsa i Republike Irske koji su oduševili na prošlom Evropskom prvenstvu, kao i Austrije koja je takođe bila učesnik u Francuskoj.

Podseća se i da su "Orlovi" slabije rangirani od svojih rivala, ali da su odličnim partijama stigli do toga da im je potreban jedan trijumf u poslednja dva kola da odu na Svetsko prvenstvo.

Kao najveću senzaciju kvalifikacija navedena je selekcija Sirija, ratom razorene zemlje, i da je uprkos tome što je svoje utakmice igrala na neutralnom terenu došla do baraža azijske zone.

Iza Sirije, a ispred Srbije, su još Zelenortska ostrva, Burkina Faso, Panama, Uganda i Peru.

Srbija je takmičenje u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji počela u senci promena u nacionalnom fudbalskom savezu, još jednom podmlađivanju tima i izborom novog selektora, prvog kojeg je imenovao tek ustoličeni predsednik Slaviša Kokeza. 

Pozitivne misli o uspehu bilo je nemoguće stvoriti pod crnim oblacima grupisanim iz prethodna tri kvalifikaciona ciklusa. Krah, za krahom.

Pošto je Radomir Antić uspeo superiorno da odvede "orlove" na Svetsko prvensto u Južnoj Africi 2010, gde je kasnije naš nacionalni tim doživeo neuspeh, a on prouzrokovao očajnu atmosferu u i oko reprezentcije, Srbija je više nego očajno završila borbu za dva evropska i jedno svetsko prvenstvo.

Nije nas bilo u Poljskoj i Ukrajini 2012, u Brazilu 2014. ni u Francuskoj 2016.

Posle osam godina naš nacionalni tim je na korak od još jednog velikog takmičenja i samo nas čudo može sprečiti da sledećeg leta ne uživao gledajući izabranike Slavoljuba Muslina na planetarnoj smotri reprezentativnog fudbala.

Male šanse su prognozeri davali "orlovima" u grupi sa Irskom, Velsom i Austriji. Ali, dva kola pre kraja kvalifikacija, Srbija je prva i ima četiri boda više od Velšana.

Iznenadila je sve, pa i autora teksta na portalu "FTB90" pod nazivom "Sedam država koje su zadržale šanse da se nađu na Svetskom prvenstvu".

"Orlovima" je pripalo sedmo mesto.

"Iako je bila jaka kao deo Jugoslavije, Srbija je samo jednom uspela da se plasira na Mundijal od razdvajanja sa Crnom Gorom 2006. godine, a to je bilo 2010. godine."

"Srbija je u grupi sa Republikom Irskom i Velsom, selekcijama koje su na poslednjem Evropskom prvenstvu igrale važnu ulogu i kojima je pripala titla favorita u borbi za Svetsko prvenstvo. Tu je i Austrija. Plasman Srbije ispred ovih selekcija došao je kao iznenađenje. Srbiji je u naredna dva kola potrebna jedna pobeda za overu ruske vize", stoji u tekstu.

Posle Srbije slede Peru, Uganda, Panama, Burkina Faso, Zelenortska Ostrva i na prvom mestu Sirija.

Nadamo se da "orlovi" tek pripremili iznenađnja za svet...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar