Хрвати и Црногорци: "Србија најгори сценарио!"

Последњег дана такмичења у групној фази Евробаскета биће познато са ког ће места Србија у осмину финала.

Кошарка 07.09.2017 | 14:45
Хрвати и Црногорци: "Србија најгори сценарио!"
'Орлови' имају шансу да буду први у групу уколико савладају Белгију, али у том случају Летонија мора да победи Турску.

Од овога зависи са ким ће се укрштати у нокаут фази, па се тако наши суседи у Хрватској и Црној Гори већ баве калкулацијма и надају се да им неће запасти баш Срби.

Медији у Црној Гори наводе да су изабраници Салета Ђорђевића "најизгледнији противник" њиховим пуленима, не верујући да могу да киксну, али ни да Летонци имају снаге да направе ново изненађење, овога пута против домаћина. То значи да би Србија била друга у групи, одмах испод Русије, док ће Црногорци готово извесно завршити трећи. 

Међутим, постоји могућност да се догоди другачији сценарио, по којем бисмо се састали са 'Коцкастима', али је она изузетно мала. Хрватски портал "гол.хр" истиче да би то био "најгори сценарио" и образлазе калкулације. 

"Срби ће бити трећи ако изгубе од Белгије, а Летонија победи Турску. Још је теже остварив сценарио по којем трећа може да буде Летонија – да би се то десило, морају да изгубе од Турске са између 9 и 27 поена разлике, Велика Британија да савлада Русију, а Србија Белгију", наводи "гол.хр". 

Хрвати од 13.30 имају шансу да овере другу позицију против Чешке, дуел Русије и Велике Британије је у истом термину, Србија ће од 16.15 играти са Белгијом, док Црна Гора у 19.45 затвара групну фазу мечом са Румунијом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар