Мектић учесник Брдо процеса

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић учествоваће на састанку Комитета министара Конвенције о полицијској сарадњи у Југоисточној Европи и Министарској конференцији Брдо процеса који се одржавају данас и сутра у Словенији.

Регион 07.09.2017 | 14:20
Мектић учесник Брдо процеса
Министри ће на данашњем састанку Комитета Конвенције о полицијској сарадњи разговарати о започетим активностима на увођењу аутоматске размјене ДНК, дактилоскопских и података о регистрацији возила с циљем још успјешније оперативне полицијске сарадње у борби против тешког и организованог криминала, као и тероризма.

На сутрашњој Министарској конференцији Брдо процеса биће озваничен почетак провођења интегрисаног управљања унутрашњом безбједношћу на Западном Балкану, који обухвата три области - борбу против тероризма, тешког криминала и јачање граничне безбједности, најављено је из Министарства безбједности БиХ.

Циљ је побољшање сарадње у области безбједности у региону, кроз спречавање дуплирања постојећих механизама и иницијатива, те усклађивање циљева свих земља према заједнички утврђеним приоритетима у овој области.

Током посјете Словенији, Мектић ће се састати са словеначким министром унутрашњих послова Весном Гјеркеш Жнидар и директором ДЦАФ-а Томасом Гербером, а планиран је и састанак делегације Министарства безбједности БиХ са званичницима ЕУРОПОЛ-а.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Много важније

07.09.2017 12:24

Много важније је да је директор пошта Словеније дошао у РС и састао се са директором завода Вујичићем.Траже словенци раднике у пошти

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

07.09.2017 12:50

Баја је пао на функцију пресједника МЗ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТ

07.09.2017 13:45

Кажите му да се не враћа са Брда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.09.2017 14:47

Вацај се Драгане,смјени Тадицку и Јукићку а онда можеш гдје хоћеш..Не остављај нас са ова два зла..

Name

Реално

07.09.2017 14:48

Браво господине Мекетицу нај постенији си а ко ти мисли зло нек му се дупло враца.