Mektić učesnik Brdo procesa

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić učestvovaće na sastanku Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi i Ministarskoj konferenciji Brdo procesa koji se održavaju danas i sutra u Sloveniji.

Region 07.09.2017 | 14:20
Mektić učesnik Brdo procesa
Ministri će na današnjem sastanku Komiteta Konvencije o policijskoj saradnji razgovarati o započetim aktivnostima na uvođenju automatske razmjene DNK, daktiloskopskih i podataka o registraciji vozila s ciljem još uspješnije operativne policijske saradnje u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala, kao i terorizma.

Na sutrašnjoj Ministarskoj konferenciji Brdo procesa biće ozvaničen početak provođenja integrisanog upravljanja unutrašnjom bezbjednošću na Zapadnom Balkanu, koji obuhvata tri oblasti - borbu protiv terorizma, teškog kriminala i jačanje granične bezbjednosti, najavljeno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Cilj je poboljšanje saradnje u oblasti bezbjednosti u regionu, kroz sprečavanje dupliranja postojećih mehanizama i inicijativa, te usklađivanje ciljeva svih zemlja prema zajednički utvrđenim prioritetima u ovoj oblasti.

Tokom posjete Sloveniji, Mektić će se sastati sa slovenačkim ministrom unutrašnjih poslova Vesnom Gjerkeš Žnidar i direktorom DCAF-a Tomasom Gerberom, a planiran je i sastanak delegacije Ministarstva bezbjednosti BiH sa zvaničnicima EUROPOL-a.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mnogo važnije

07.09.2017 12:24

Mnogo važnije je da je direktor pošta Slovenije došao u RS i sastao se sa direktorom zavoda Vujičićem.Traže slovenci radnike u pošti

ODGOVORITE
Name

borac

07.09.2017 12:50

Baja je pao na funkciju presjednika MZ.

ODGOVORITE
Name

ST

07.09.2017 13:45

Kažite mu da se ne vraća sa Brda...

ODGOVORITE
Name

re

07.09.2017 14:47

Vacaj se Dragane,smjeni Tadicku i Jukićku a onda možeš gdje hoćeš..Ne ostavljaj nas sa ova dva zla..

Name

Realno

07.09.2017 14:48

Bravo gospodine Meketicu naj posteniji si a ko ti misli zlo nek mu se duplo vraca.