Иванић: Сачувати РАК од напада

Улога Регулаторне агенције за комуникације БиХ у развоју слободе медија и телекомуникационог сектора у БиХ, била је тема састанка члан Предсједништва БиХ Младена Иванића са генералним директором РАК-а БиХ Предрагом Ковачем.

Босна и Херцеговина 07.09.2017 | 13:16
Иванић: Сачувати РАК од напада
Саговорници су сагласни да је успјешно и несметано функционисање Регулаторне агенције за комуникације БиХ важно за стварање модерног и демократског друштва на европским принципима, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић је рекао да се независност и професионалност Агенције морају сачувати од политичког утицаја и напада, како би несметано могла да обавља улогу регулатора и чувара јавног интереса.

Генерални директор РАК-а БиХ Предраг Ковач информисао је члана Предсједништва БиХ Иванића да је Агенција изгубила висок степен финансијске независности коју је уживала у прошлости.

Нагласио је да је финансијска независност од суштинског значаја за развој тржишта комуникација, у складу с европским стандардима и регулаторним оквиром Европске уније, и да независна позиција треба поново да буде загарантована.

Генерални директор РАК-а БиХ је објаснио да би у потпуности требало да буде проведена препорука Европске комисије која је наведена као приоритет из тачке 67. Акционог плана за реализацију приоритета из Извјештаја о БиХ за 2016. годину.

Такође, Ковач је информисао Иванића да је из тог разлога иницирана измјена Закона о министарствима и другим органима управе БиХ, којим је предложено уклањање Агенције из категорије самосталних управних организација, саопштено је из Предсједништва БиХ.

(Фена)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

всс

07.09.2017 11:31

РАК не ради посао како треба. Фреквентни спектар који је на располагању, не користе како треба, њихове струцне слузбе су нула бодова. И ту је политика поставила " политиканте" а не струцне дипломиране инзењере електротехнике са искуством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

07.09.2017 13:47

Како сваки пут да незнамо ниста и да за ниста нисмо способни. Какаво је ово јадно сколслство и долле тако?

ОДГОВОРИТЕ
Name

нино

07.09.2017 14:59

Болоња и приватни факултети а ту је власт и опозиција иста.У свијету се зна ко је за факултет а ко за занат.У социјализму си морао да се трудиш да будеш одличан ђак да би могао уписати факултет.Ко данас код нас не може уписати приватни факултет?Ко не може бити правник и економиста,ко не може бити медицински техничар?

Name

А

07.09.2017 17:59

Ко ти га напада?

ОДГОВОРИТЕ