Ivanić: Sačuvati RAK od napada

Uloga Regulatorne agencije za komunikacije BiH u razvoju slobode medija i telekomunikacionog sektora u BiH, bila je tema sastanka član Predsjedništva BiH Mladena Ivanića sa generalnim direktorom RAK-a BiH Predragom Kovačem.

Bosna i Hercegovina 07.09.2017 | 13:16
Ivanić: Sačuvati RAK od napada
Sagovornici su saglasni da je uspješno i nesmetano funkcionisanje Regulatorne agencije za komunikacije BiH važno za stvaranje modernog i demokratskog društva na evropskim principima, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je rekao da se nezavisnost i profesionalnost Agencije moraju sačuvati od političkog uticaja i napada, kako bi nesmetano mogla da obavlјa ulogu regulatora i čuvara javnog interesa.

Generalni direktor RAK-a BiH Predrag Kovač informisao je člana Predsjedništva BiH Ivanića da je Agencija izgubila visok stepen finansijske nezavisnosti koju je uživala u prošlosti.

Naglasio je da je finansijska nezavisnost od suštinskog značaja za razvoj tržišta komunikacija, u skladu s evropskim standardima i regulatornim okvirom Evropske unije, i da nezavisna pozicija treba ponovo da bude zagarantovana.

Generalni direktor RAK-a BiH je objasnio da bi u potpunosti trebalo da bude provedena preporuka Evropske komisije koja je navedena kao prioritet iz tačke 67. Akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Izvještaja o BiH za 2016. godinu.

Takođe, Kovač je informisao Ivanića da je iz tog razloga inicirana izmjena Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, kojim je predloženo uklanjanje Agencije iz kategorije samostalnih upravnih organizacija, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

vss

07.09.2017 11:31

RAK ne radi posao kako treba. Frekventni spektar koji je na raspolaganju, ne koriste kako treba, njihove strucne sluzbe su nula bodova. I tu je politika postavila " politikante" a ne strucne diplomirane inzenjere elektrotehnike sa iskustvom.

ODGOVORITE
Name

kum

07.09.2017 13:47

Kako svaki put da neznamo nista i da za nista nismo sposobni. Kakavo je ovo jadno skolslstvo i dolle tako?

ODGOVORITE
Name

nino

07.09.2017 14:59

Bolonja i privatni fakulteti a tu je vlast i opozicija ista.U svijetu se zna ko je za fakultet a ko za zanat.U socijalizmu si morao da se trudiš da budeš odličan đak da bi mogao upisati fakultet.Ko danas kod nas ne može upisati privatni fakultet?Ko ne može biti pravnik i ekonomista,ko ne može biti medicinski tehničar?

Name

А

07.09.2017 17:59

Ко ти га напада?

ODGOVORITE