Пљачка у Српцу без епилога

Ни након осам дана од извршене пљачке и велике полицијске акције у којој су учествовали „специјалци“ и хеликоптер МУП-а Републике Српске, извршиоци овог кривичног дјела у србачком селу Ножичко још су ван домашаја закона, јавља дописник БН-а.

Република Српска 07.09.2017 | 13:10
Пљачка у Српцу без епилога
Упркос опсежне акције, блокаде мјеста догађаја, детаљног претреса ширег терена, двојица провалника у кућу Стојана Савића, власника пилане из Ножичког, коме је отудјено 6.000 марака, пиштољ и нешто муниције, успјели су да умакну потјери полиције и приједју на подручје општине Дервента, незванично сазнаје новинар БН-а.

Из полиције нема нових детаља о овој пљачки, која се догодина 31. августа око 9 часова, осим ранијег саопштења да су у току мјере и радње на откривању и хапшењу „познатих извршилаца кривичног дјела „Крадја“ у Ножичком“.Иако су имена позната, наводно, у интересу истраге. Процурила је ипак информација да се ради о опасним криминалцима. Издата је и потјерница, па су у оперативну активност на откривању и хапшењу провалника, поред МУП-а Републике Српске укључен је и МУП Федерације БиХ.

Како сазнајемо из наших извора, у току су информативни разговори са лицима која су била у непосредном контакту бјегунаца или су их видјели.

Горан Марић из Дворина, у мјесној заједници Повелич, истог дана у вечерњим часовима примјетио је двојицу непознатих људи који су имали намјеру да се приближе једној напуштеној кући, али су побјегли у кукурузна поља. Слично је изјавио и Милорад Лукић из истог села, од кога су полицајци тражили да им покаже мјесто гдје су била непозната лица.

Чланови домаћинства Стојана Савића из Ножичког још увијек су под утиском крадје. Након пљачке, када су обавијестили полицију и дали изјаве, од тог дана Савићи до данас нису добили никакву информацију о току потрере.Стојан је видио једног од лопова када је изашао из куће и умакао у кукурузе. У то вријеме цијепао је дрва. Не очекује да ће добити отудјене паре и пиштољ, али би желио да се ова непријатна прича што прије оконча проналаском и кажњавањем провалника.

Иако је од овог догадјаја прошло осам дана, многи становници Ножичког, Мартинца, Повелича и још неких жупских села још увијек су узнемирени и живе у страху, јер се не зна, како кажу, када се могу појавити наоружани криминалци, који у страху од полиције могу учинити свашта. Зато се дворишта и куће закључавају, а неки повремено и дежурају у току ноћи.

(БН/С. К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

потрага

07.09.2017 13:21

Полиција све зна и ко је и ста је јос само да доде у полицијску станицу донесе паре и поведе свједока да доказе да је он то уцинио а могао би да донеси и днк налаз који је урадио у приватној клиници, а мозда и онда да зависи да ли је секретарица спремна да откуца ресење јер пауза је од 10 до 2

ОДГОВОРИТЕ
Name

правосудни систем РС

07.09.2017 17:27

Добро кажеш ,криминалци све донесу и днк (обавезно приватну)и свог сведока плагиране документе и изнајме адвоката и поднесу суду на потпис! Послије извјесног времена и сами помисле да су они као такви истина.Ал не лези враже наша крајишка нарав фукционише по начелима"узврати истом мјером"

Name

ЖИКА Ж

07.09.2017 14:58

ЗАТО ДОДИК ХОЋЕ ДА КУПИ ХЕЛИКОПТЕР, ЛАКШЕ СЕ СПАШАВАЈУ РАЗБОЈНИЦИ, ДА ИХ НЕ ПРЕПОЗН НАРОД. ФАНТОМКА НА НА ГЛАВУ, АУТОМАТСКА У РУКЕ А ХЕЛИКОПТЕР ИНАД ГЛАВЕ. ШТО ЈЕ СИГУРНО СИГУРНО ЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Војник

07.09.2017 16:58

СПЕЦИЈАЛЦИ РАЗБОЈНИЦИ. МИЛОКРАДОВ МЕТОД.

ОДГОВОРИТЕ