Pljačka u Srpcu bez epiloga

Ni nakon osam dana od izvršene pljačke i velike policijske akcije u kojoj su učestvovali „specijalci“ i helikopter MUP-a Republike Srpske, izvršioci ovog krivičnog djela u srbačkom selu Nožičko još su van domašaja zakona, javlja dopisnik BN-a.

Republika Srpska 07.09.2017 | 13:10
Pljačka u Srpcu bez epiloga
Uprkos opsežne akcije, blokade mjesta događaja, detaljnog pretresa šireg terena, dvojica provalnika u kuću Stojana Savića, vlasnika pilane iz Nožičkog, kome je otudjeno 6.000 maraka, pištolj i nešto municije, uspjeli su da umaknu potjeri policije i prijedju na područje opštine Derventa, nezvanično saznaje novinar BN-a.

Iz policije nema novih detalja o ovoj pljački, koja se dogodina 31. avgusta oko 9 časova, osim ranijeg saopštenja da su u toku mjere i radnje na otkrivanju i hapšenju „poznatih izvršilaca krivičnog djela „Kradja“ u Nožičkom“.



Iako su imena poznata, navodno, u interesu istrage. Procurila je ipak informacija da se radi o opasnim kriminalcima. Izdata je i potjernica, pa su u operativnu aktivnost na otkrivanju i hapšenju provalnika, pored MUP-a Republike Srpske uključen je i MUP Federacije BiH.

Kako saznajemo iz naših izvora, u toku su informativni razgovori sa licima koja su bila u neposrednom kontaktu bjegunaca ili su ih vidjeli.

Goran Marić iz Dvorina, u mjesnoj zajednici Povelič, istog dana u večernjim časovima primjetio je dvojicu nepoznatih ljudi koji su imali namjeru da se približe jednoj napuštenoj kući, ali su pobjegli u kukuruzna polja. Slično je izjavio i Milorad Lukić iz istog sela, od koga su policajci tražili da im pokaže mjesto gdje su bila nepoznata lica.

Članovi domaćinstva Stojana Savića iz Nožičkog još uvijek su pod utiskom kradje. Nakon pljačke, kada su obavijestili policiju i dali izjave, od tog dana Savići do danas nisu dobili nikakvu informaciju o toku potrere.



Stojan je vidio jednog od lopova kada je izašao iz kuće i umakao u kukuruze. U to vrijeme cijepao je drva. Ne očekuje da će dobiti otudjene pare i pištolj, ali bi želio da se ova neprijatna priča što prije okonča pronalaskom i kažnjavanjem provalnika.

Iako je od ovog dogadjaja prošlo osam dana, mnogi stanovnici Nožičkog, Martinca, Poveliča i još nekih župskih sela još uvijek su uznemireni i žive u strahu, jer se ne zna, kako kažu, kada se mogu pojaviti naoružani kriminalci, koji u strahu od policije mogu učiniti svašta. Zato se dvorišta i kuće zaključavaju, a neki povremeno i dežuraju u toku noći.

(BN/S. K.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

potraga

07.09.2017 11:21

Policija sve zna i ko je i sta je jos samo da dode u policijsku stanicu donese pare i povede svjedoka da dokaze da je on to ucinio a mogao bi da donesi i dnk nalaz koji je uradio u privatnoj klinici, a mozda i onda da zavisi da li je sekretarica spremna da otkuca resenje jer pauza je od 10 do 2

ODGOVORITE
Name

pravosudni sistem RS

07.09.2017 15:27

Dobro kažeš ,kriminalci sve donesu i dnk (obavezno privatnu)i svog svedoka plagirane dokumente i iznajme advokata i podnesu sudu na potpis! Poslije izvjesnog vremena i sami pomisle da su oni kao takvi istina.Al ne lezi vraže naša krajiška narav fukcioniše po načelima"uzvrati istom mjerom"

Name

ŽIKA Ž

07.09.2017 12:58

ZATO DODIK HOĆE DA KUPI HELIKOPTER, LAKŠE SE SPAŠAVAJU RAZBOJNICI, DA IH NE PREPOZN NAROD. FANTOMKA NA NA GLAVU, AUTOMATSKA U RUKE A HELIKOPTER INAD GLAVE. ŠTO JE SIGURNO SIGURNO JE.

ODGOVORITE
Name

Vojnik

07.09.2017 14:58

SPECIJALCI RAZBOJNICI. MILOKRADOV METOD.

ODGOVORITE