Уклоњена плоча у Јасеновцу

Плоча са натписом "За дом спремни" у Јасеновцу уклоњена је данас, изјавио је данас градоначелник Новске Марин Пилетић, наводећи да све пролази без инцидента.

Регион 07.09.2017 | 11:11
Уклоњена плоча у Јасеновцу
"Плоча ће бити премештена код спомен обележја Трокут - Новска, где су и други споменици погинулим бранитељима из целе Хрватске. Скидају је радници комуналца из Новске. До даљега на њој остаје и натпис ''За дом спремни'', док се не нађе целокупно законско решење о овом поздраву", рекао је Пилетић за Јутарњи лист.

Скидање плоче одвијало се уз присуство полиције, али и два припадника ХОС-а који су негодовала, јер нису очекивали да ће плоча бити скинута пре конференције за новинаре најављене за 11 сати, преноси Индеx.хр.

Седница Владе Републике Хрватске заказана је за 10 сати, а очекује се, иако није на дневном реду, да би се могло расправљати и о питању плоче ХОС-а.

Министар хрватских бранитеља Томо Медвед новинарима је на уласку у Владу нешто пре седнице само кратко рекао да не зна о чему ће ХОС говорити на прес конференцији.

(Тањуг)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

правник

07.09.2017 09:50

Треба је поклонити Хасанбеговицу , а ону са тргом Марсала Тита да нам врати , јер ми цувамо само добре успомене .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

07.09.2017 11:22

Морали су послусати Америку. Да није било тога, остала би пуна ту док је НДХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија .

07.09.2017 15:02

Бас добро стосу уклонули плоцу а каце Срби уклонити лик Дразе Михајловица у Добруну код Висеграда тоје исто као она плоца у Хрвата господо .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

07.09.2017 16:24

кад це те господо једном престати о устасама и партизанима и цетницима па дајте да зивимо овај кратки зивот на овој лепој планети у миру да зивимо од свог рада тамо где је то могуце па ако сте имало уцили историју могли сте да видите да никад ниједна империја није била вјецна и ниједан народ није употпуности унистен. Погледајте како лепе зене пролазе поред нас погледајте како су лепи сви региони бивсе југе па ста нам то висе треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајлија

07.09.2017 16:45

Миле брате народ се похасо трази хљеба над погацом .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

07.09.2017 17:41

Шта су уклонили, кога ви *ебете у мозак? Уклонили је и поставили 5 минута хода даље? Само општи бојкот свих производа из НДХ их може смирити. Павелићеве испрдке уништавати финансијски и мирна Босна!

ОДГОВОРИТЕ