Uklonjena ploča u Jasenovcu

Ploča sa natpisom "Za dom spremni" u Jasenovcu uklonjena je danas, izjavio je danas gradonačelnik Novske Marin Piletić, navodeći da sve prolazi bez incidenta.

Region 07.09.2017 | 11:11
Uklonjena ploča u Jasenovcu
"Ploča će biti premeštena kod spomen obeležja Trokut - Novska, gde su i drugi spomenici poginulim braniteljima iz cele Hrvatske. Skidaju je radnici komunalca iz Novske. Do daljega na njoj ostaje i natpis ''Za dom spremni'', dok se ne nađe celokupno zakonsko rešenje o ovom pozdravu", rekao je Piletić za Jutarnji list.

Skidanje ploče odvijalo se uz prisustvo policije, ali i dva pripadnika HOS-a koji su negodovala, jer nisu očekivali da će ploča biti skinuta pre konferencije za novinare najavljene za 11 sati, prenosi Index.hr.

Sednica Vlade Republike Hrvatske zakazana je za 10 sati, a očekuje se, iako nije na dnevnom redu, da bi se moglo raspravljati i o pitanju ploče HOS-a.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved novinarima je na ulasku u Vladu nešto pre sednice samo kratko rekao da ne zna o čemu će HOS govoriti na pres konferenciji.

(Tanjug)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

pravnik

07.09.2017 09:50

Treba je pokloniti Hasanbegovicu , a onu sa trgom Marsala Tita da nam vrati , jer mi cuvamo samo dobre uspomene .

ODGOVORITE
Name

Hm

07.09.2017 11:22

Morali su poslusati Ameriku. Da nije bilo toga, ostala bi puna tu dok je NDH.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija .

07.09.2017 15:02

Bas dobro stosu uklonuli plocu a kace Srbi ukloniti lik Draze Mihajlovica u Dobrunu kod Visegrada toje isto kao ona ploca u Hrvata gospodo .

ODGOVORITE
Name

Mile

07.09.2017 16:24

kad ce te gospodo jednom prestati o ustasama i partizanima i cetnicima pa dajte da zivimo ovaj kratki zivot na ovoj lepoj planeti u miru da zivimo od svog rada tamo gde je to moguce pa ako ste imalo ucili istoriju mogli ste da vidite da nikad nijedna imperija nije bila vjecna i nijedan narod nije upotpunosti unisten. Pogledajte kako lepe zene prolaze pored nas pogledajte kako su lepi svi regioni bivse juge pa sta nam to vise treba.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

07.09.2017 16:45

Mile brate narod se pohaso trazi hljeba nad pogacom .

ODGOVORITE
Name

Indijanac

07.09.2017 17:41

Šta su uklonili, koga vi *ebete u mozak? Uklonili je i postavili 5 minuta hoda dalje? Samo opšti bojkot svih proizvoda iz NDH ih može smiriti. Pavelićeve isprdke uništavati finansijski i mirna Bosna!

ODGOVORITE