ЕП: Утисак дана - Израел се осветио Грузији!

Иако је Словенија стигла до 5-0 у Групи А, а Литванија освојила Групу Б, седми дан Евробаскета обележио је један од домаћина – Израел.

Кошарка 07.09.2017 | 10:45
ЕП: Утисак дана - Израел се осветио Грузији!
Пораз од Грузије после продужетка у уторак оставио је Израел без шанси да се домогне осмине финала такмичења у Истанбулу.

Ипак, у последњем колу домаћин је у Тел Авиву био један од главних актера борбе за завршницу турнира. Одлучивао је да ли ће даље проћи Украјина или Грузија.

Грузини нису успели да савладају Италију, па им је био потребан пораз Украјинаца од домаћина како би освојили четврто место у Групи Б. 

Међутим, Израелци као да су то једва дочекали. Одиграли су вероватно најгору утакмицу на ЕП, недостојну за било ког учесника, а камоли за домаћина једне од група. 

Поражени су од ни по чему посебне Украјине са чак 88:64, а осуду љубитеље кошарке и његов бес су навукли пре свега својим приступом у другом периоду. 

Тешко је схватити како тим који у првих десет минута игра егал са Украјином дозволи ривалу да направи серију 26:2. Током последњег квартала Израел је заостајао и 38 поена (81:43), али су им Украјинци вероватно као знак захвалности “дозволили“ да ублаже дебакл и смање на -24. 

Израелци су из игре шутирали скромних 44 одсто, посебно су подбацили у шуту за два поена где су погодили тек 19 од 41 покушаја. Имали су и 17 изгубљених лопти. Бивши плеј Црвене звезде Гал Мекел и Блајзер су се посебно "истакли", погодили су заједно само два од 13 шутева. 

Што се тиче Украјине, њу чека "пакао" у "Синан Ердем дому" предстојећег викенда, дуел са тимом који је уз Шпанију највише показао на овом ЕП – Словенијом.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар