Крију кључног свједока суђења

На јучерашњем суђењу Срећку Срећи Аћимовићу, ратном команданту Другог батаљона Зворничке бригаде ВРС, пред Судом БиХ у Сарајеву, није се појавио заштићени сведок „СА-5“, рекао нам је Аћимовићев адвокат Душан Томић.

Босна и Херцеговина 07.09.2017 | 09:20
Крију кључног свједока суђења
Томић каже да је реч о сведоку, „који најтеже терети његовог клијента да је починио геноцид, тако што је, наводно, планирао и организовао, после пада Сребренице, довођење заробљеника у Роћевић, код Зворника, одакле су одвођени на Дрини, на погубљење, код Козлука“.

-Овај сведок, који је гомилу неистина испричао Тужилаштву БиХ, јавио се пре четири месеца, рекао је да је тешко болестан и да не може да сведочи, а сад се, по признању тужиоца Ибре Булића, испоставило, на основу полицијских провера, да је отишао у непознатом правцу, мада је обавезан да сведочи. То само говори каквог су сведока предложили. Само он и још један, истина у мањој мери, причали су о наводним греховима Аћимовића.

Томић истиче да ће Суд БиХ, по захтеву тужиоца, затражити од полицијских агенција да приведу заштићеног сведока, „ако је уопште више на тлу Босне и Херцеговине“.

-Мој клијент је оптужен за најтеже кривично дело и са тим је тешко живети, а ево какви сведоци могу да буду они који су најављивани као круцијални - поручује Томић

(БН телевизија/.В.М.)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Лија

07.09.2017 07:46

Још једно у низу раних радова наводног тужиоца Ибре Булића. Немјерљива мржња према Србима и задаћа коју је добио од шефа, мотивише га да прогања Србе. Познато је да већина његових тужилачких игара завршава ослобађајућим пресудама. Неки ће појести и јорган и кревет кад буду умирали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЧУДО ОД ЧОВЕКА

07.09.2017 09:17

ОПЕТ ФАМОСНИ АДВОКАТ ДУШКО ТОМИЋ! НЕ ПОДНОСИМ ГА, АЛИ МОРА СЕ ПРИЗНАТИ ДА ТАЈ ЧОВЕК ИМА ЧУДНОВАТУ СНАГУ И ДА ЈЕ ДОБАР АДВОКАТ. ЈУЧЕ УЗ ПЕТРА ЂОКИЋА, ДАНАС УЗ СРЕЋКА АЋИМОВИЋА, ВЕРОВАТНО СУТРА УЗ МИЛА ДОДИКА??? ЧУДО ОД ЧОВЕКА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН ЈОВИЋ

07.09.2017 09:29

СРЕЋУ ЗНАК КАО ПОСЕБНО ЧЕСТИТОГ И ЧАСНОГ ЧОВЈЕКА. ОН ИМА 500 СВЈЕДОКА ДА НИЈЕ УЧЕСТВОВАО У УБИЈАЊУ НИТИ ОРГАНИЗОВАЊУ УБИЈАЊА СРЕДБЕНИЧАНА. ИСТИНА ДА СЕ СРЕЋО ЕНЕРГИЧНО ПРОТИВИО УБИЈАЊУ СВЕЗАНИХ ЉУДИ. СРЕЋО, СРБИНЕ ИЗДРЖАЋЕШ ТИ О ОВО КАО ШТО СИ ИЗДРЖАО 4 ГОДИНЕ КРВАВОГ РАТОВАЊА, БЕЗ ИЈЕДНЕ МРЉЕ У ВОЈНИЧКОЈ КАРИЈЕРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Јовић

07.09.2017 14:18

Све што је горе речено чиста је истина. Срећко је диван човјек као и његова цијела фамилија. Срећо, издржи,уз тебе су сви твоји борци. Пардон, осим 3 погани којих се стидимо.

Name

Синиса

17.04.2018 13:23

Срецо је издајник. Сведоцио је у Хагу против насих правих и цасних официра. И ја сам борац ВРС и био сам у зворницкој бригади. Треба га осудити на 40 година затвора.