Kriju ključnog svjedoka suđenja

Na jučerašnjem suđenju Srećku Sreći Aćimoviću, ratnom komandantu Drugog bataljona Zvorničke brigade VRS, pred Sudom BiH u Sarajevu, nije se pojavio zaštićeni svedok „SA-5“, rekao nam je Aćimovićev advokat Dušan Tomić.

Bosna i Hercegovina 07.09.2017 | 09:20
Kriju ključnog svjedoka suđenja
Tomić kaže da je reč o svedoku, „koji najteže tereti njegovog klijenta da je počinio genocid, tako što je, navodno, planirao i organizovao, posle pada Srebrenice, dovođenje zarobljenika u Roćević, kod Zvornika, odakle su odvođeni na Drini, na pogubljenje, kod Kozluka“.

-Ovaj svedok, koji je gomilu neistina ispričao Tužilaštvu BiH, javio se pre četiri meseca, rekao je da je teško bolestan i da ne može da svedoči, a sad se, po priznanju tužioca Ibre Bulića, ispostavilo, na osnovu policijskih provera, da je otišao u nepoznatom pravcu, mada je obavezan da svedoči. To samo govori kakvog su svedoka predložili. Samo on i još jedan, istina u manjoj meri, pričali su o navodnim grehovima Aćimovića.

Tomić ističe da će Sud BiH, po zahtevu tužioca, zatražiti od policijskih agencija da privedu zaštićenog svedoka, „ako je uopšte više na tlu Bosne i Hercegovine“.

-Moj klijent je optužen za najteže krivično delo i sa tim je teško živeti, a evo kakvi svedoci mogu da budu oni koji su najavljivani kao krucijalni - poručuje Tomić

(BN televizija/.V.M.)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Лија

07.09.2017 07:46

Још једно у низу раних радова наводног тужиоца Ибре Булића. Немјерљива мржња према Србима и задаћа коју је добио од шефа, мотивише га да прогања Србе. Познато је да већина његових тужилачких игара завршава ослобађајућим пресудама. Неки ће појести и јорган и кревет кад буду умирали.

ODGOVORITE
Name

ČUDO OD ČOVEKA

07.09.2017 09:17

OPET FAMOSNI ADVOKAT DUŠKO TOMIĆ! NE PODNOSIM GA, ALI MORA SE PRIZNATI DA TAJ ČOVEK IMA ČUDNOVATU SNAGU I DA JE DOBAR ADVOKAT. JUČE UZ PETRA ĐOKIĆA, DANAS UZ SREĆKA AĆIMOVIĆA, VEROVATNO SUTRA UZ MILA DODIKA??? ČUDO OD ČOVEKA!

ODGOVORITE
Name

MILAN JOVIĆ

07.09.2017 09:29

SREĆU ZNAK KAO POSEBNO ČESTITOG I ČASNOG ČOVJEKA. ON IMA 500 SVJEDOKA DA NIJE UČESTVOVAO U UBIJANJU NITI ORGANIZOVANJU UBIJANJA SREDBENIČANA. ISTINA DA SE SREĆO ENERGIČNO PROTIVIO UBIJANJU SVEZANIH LJUDI. SREĆO, SRBINE IZDRŽAĆEŠ TI O OVO KAO ŠTO SI IZDRŽAO 4 GODINE KRVAVOG RATOVANJA, BEZ IJEDNE MRLJE U VOJNIČKOJ KARIJERI.

ODGOVORITE
Name

Nikola Jović

07.09.2017 14:18

Sve što je gore rečeno čista je istina. Srećko je divan čovjek kao i njegova cijela familija. Srećo, izdrži,uz tebe su svi tvoji borci. Pardon, osim 3 pogani kojih se stidimo.

Name

Sinisa

17.04.2018 13:23

Sreco je izdajnik. Svedocio je u Hagu protiv nasih pravih i casnih oficira. I ja sam borac VRS i bio sam u zvornickoj brigadi. Treba ga osuditi na 40 godina zatvora.