ЕП: "Спремамо се за Белгију, али и оно послије!"

Александар Ђорђевић и Стефан Јовић истичу да је национални тим, коло пре краја групне фазе ЕП, фокусиран на даље побољшање игре.

Кошарка 06.09.2017 | 19:30
ЕП: "Спремамо се за Белгију, али и оно послије!"
Репрезентација Србије последњи меч у групи Д игра против Белгије, у четвртак са почетком у 16.15 часова.

Пласман у осмину финала је осигуран, у оптицају су прва, друга, па и трећа позиција, али у табору "орлова" се не баве рачуницама, већ првенствено гледају како могу да унапреде своју игру, тако да буду спремни за било ког противника.

"Не спремамо само утакмице у групи, већ цело такмичење. Осмину финала, четвртфинале... Већ се добро познајемо, играчи су 'одрасли' и изградили смо ствари које нас чине бољим на терену", рекао је Ђорђевић новинарима.

Он је нарочито задовољан колективним духом, озбиљношћу и посвећеношћу играча детаљима, што је било видљиво у дуелима са Турском и Великом Британијом.

"После Русије смо се вратили нашим правилима, једноставностима које нас као целину, одбрамбено, чине бољим. Против Британије смо константно били фокусирани".

"Некада се види да је неки играч у свом филму, али идемо ка стварима које нас чине екипом. Ту предњаче момци који знају правила и преносе их на новије играче", додао је он.



Стефан Јовић потврдио се као један од кључних "шрафова" у српској машинерији.

"Максимално смо фокусирани на оно што следи, сваку наредну обавезу и утакмицу. После пораза од Руса смо причали до касно у ноћ, шта да поправимо, гледали у чему смо грешили. То је оно чиме се бавимо у слободно време".

Белгија је поразом од Турске у уторак дефинитивно елиминисана са Еуробаскета, тако да ће јој дуел са Србијом бити опроштајни.

Ђорђевић, ипак, не очекује да "орлови" добију било какав попуст.

"Атипичан су тим, често играју са две 'четворке'. До сада се нисмо срели са толико добрих шутера на центарским позицијама. Морамо добро да се спремимо, обновимо енергију и заборавимо све што је било до сада".

У оквиру 5. кола Д групе играће још Русија - Велика Британија и Турска - Летонија.

ТАБЕЛА: Србија 3-1, Летонија 3-1, Русија 3-1, Турска 2-2, Белгија 1-3, Велика Британија 0-4.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар