EP: "Spremamo se za Belgiju, ali i ono poslije!"

Aleksandar Đorđević i Stefan Jović ističu da je nacionalni tim, kolo pre kraja grupne faze EP, fokusiran na dalje poboljšanje igre.

Košarka 06.09.2017 | 19:30
EP: "Spremamo se za Belgiju, ali i ono poslije!"
Reprezentacija Srbije poslednji meč u grupi D igra protiv Belgije, u četvrtak sa početkom u 16.15 časova.

Plasman u osminu finala je osiguran, u opticaju su prva, druga, pa i treća pozicija, ali u taboru "orlova" se ne bave računicama, već prvenstveno gledaju kako mogu da unaprede svoju igru, tako da budu spremni za bilo kog protivnika.

"Ne spremamo samo utakmice u grupi, već celo takmičenje. Osminu finala, četvrtfinale... Već se dobro poznajemo, igrači su 'odrasli' i izgradili smo stvari koje nas čine boljim na terenu", rekao je Đorđević novinarima.

On je naročito zadovoljan kolektivnim duhom, ozbiljnošću i posvećenošću igrača detaljima, što je bilo vidljivo u duelima sa Turskom i Velikom Britanijom.

"Posle Rusije smo se vratili našim pravilima, jednostavnostima koje nas kao celinu, odbrambeno, čine boljim. Protiv Britanije smo konstantno bili fokusirani".

"Nekada se vidi da je neki igrač u svom filmu, ali idemo ka stvarima koje nas čine ekipom. Tu prednjače momci koji znaju pravila i prenose ih na novije igrače", dodao je on.



Stefan Jović potvrdio se kao jedan od ključnih "šrafova" u srpskoj mašineriji.

"Maksimalno smo fokusirani na ono što sledi, svaku narednu obavezu i utakmicu. Posle poraza od Rusa smo pričali do kasno u noć, šta da popravimo, gledali u čemu smo grešili. To je ono čime se bavimo u slobodno vreme".

Belgija je porazom od Turske u utorak definitivno eliminisana sa Eurobasketa, tako da će joj duel sa Srbijom biti oproštajni.

Đorđević, ipak, ne očekuje da "orlovi" dobiju bilo kakav popust.

"Atipičan su tim, često igraju sa dve 'četvorke'. Do sada se nismo sreli sa toliko dobrih šutera na centarskim pozicijama. Moramo dobro da se spremimo, obnovimo energiju i zaboravimo sve što je bilo do sada".

U okviru 5. kola D grupe igraće još Rusija - Velika Britanija i Turska - Letonija.

TABELA: Srbija 3-1, Letonija 3-1, Rusija 3-1, Turska 2-2, Belgija 1-3, Velika Britanija 0-4.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar