Желимо рјешавати отворена питања

Премијер Хрватске Андреј Пленковић изјавио је у Мостару да Хрватска подржава БиХ и њене реформске напоре, те да жели рјешавати отворена питања.

Босна и Херцеговина 06.09.2017 | 13:40
Желимо рјешавати отворена питања
"Чињеница је да сам од када сам премијер седми пут у БиХ говори колико је нама ова земља битна и колико подржавамо њене реформске напоре. Желимо рјешавати нека отворена питања, а прије свега промовисати афирмативни приступ чврсте подршке који гајим и који сам гајио у различитим другим улогама прије него што сам постао предсједник Владе", рекао је Пленковић, након посјете Документационом центру у Мостару.

На констатацију да му је замјерено што није посјетио Сарајево јер постоји низ отворених питања између двије земље, Пленковић је подсјетио да је његова прва званична посјета била том граду.

"Договор са предсједавајућим Савјета министара БиХ Денисом Звиздићем био је да организујемо заједничку сједницу Савјета министара БиХ и хрватске Владе. То смо испунили са комплетном хрватском Владом. Након пуних седам година таква сједница је организована у БиХ", рекао је Пленковић.

Он је додао да је прекјуче разговарао са Звиздићем и да је њихова комуникација континуирана.

"Све што радимо је усаглашено и у најбољим намјерама", навео је Пленковић.

Премијер Хрватске није желио коментарисати шта очекује од другостепене пресуде хашкој шесторци, (некадашњем премијеру Херцег-Босне Јадранку Прлићу и петорици саоптужених за злочине у БиХ).

Он је рекао да повјереник у "Агрокору" Анте Рамљак у руке америчких повјерилаца није предао изворишта Јамнице и земљишта низа пољопривредних комбината који су у Агрокоровом власништву.

Пленковић је данас посјетио Документациони центар и Клиничку болницу у Мостару којој је обећао помоћ. Он је синоћ отворио народну кухињу у оквиру новосаграђеног студентског дома за сиромашне студенте који су изградили фрањевци, уз помоћ бројних донатора међу којима и Хрватска.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар