Анализа: Вратио се српски фудбал!

Репрезентација Србије победом у Даблину против Ирске (1:0), којом је закорачила ка Светском првенству у Русији, наставила је велики успон српског фудбала.

Фудбал 06.09.2017 | 13:30
Анализа: Вратио се српски фудбал!
Национални тим је тако наставио истим путем успеха Црвене звезде и Партизана на евро-сцени.

Добри резултати у квалификацијама "орлова" као да су били замајац за "вечите ривале" који су изборили пласман у групну фазу Лиге Европе, а потом су изабраници Славољуба Муслина заокружили сјајно лето тријумфима над Молдавијом (3:0) и у Ирској.

Да би остварили сан чекан дугих осам година српским фудбалерима потребна је једна победа против отписане Аустрије у Бечу, где се очекује велика подршка за српски тим, или у Београду против аутсајдера Грузије у правом амбијенту какав скоро није виђен када игра репрезентација. 

Русија је на дохват руке, шанса која се не испушта, а ова екипа Славољуба Муслина показала је да игра прави, такмичарски и фудбал на резултат, па би у "српском" Бечу и против Грузије ставила "вишњу на торту" у квалификацијама без пораза, са тренутним скором од пет победа и три ремија, а испред полуфиналисте прошлог првенства Европе Велса и учесника истог Републике Ирске и Аустрије. 

Једно је сигурно, српски навијачи до краја јесени имаће повода за еуфорију јер поред практично виђеног пласмана репрезентације на Мундијал гледаће велике сударе Црвене звезде и Партизана са Арсеналом, кијевским Динамом, Келном, БАТЕ-ом, Јанг Бојсом... 

Српски фудбал, коначно, види лепу будућност.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар