Analiza: Vratio se srpski fudbal!

Reprezentacija Srbije pobedom u Dablinu protiv Irske (1:0), kojom je zakoračila ka Svetskom prvenstvu u Rusiji, nastavila je veliki uspon srpskog fudbala.

Fudbal 06.09.2017 | 13:30
Analiza: Vratio se srpski fudbal!
Nacionalni tim je tako nastavio istim putem uspeha Crvene zvezde i Partizana na evro-sceni.

Dobri rezultati u kvalifikacijama "orlova" kao da su bili zamajac za "večite rivale" koji su izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a potom su izabranici Slavoljuba Muslina zaokružili sjajno leto trijumfima nad Moldavijom (3:0) i u Irskoj.

Da bi ostvarili san čekan dugih osam godina srpskim fudbalerima potrebna je jedna pobeda protiv otpisane Austrije u Beču, gde se očekuje velika podrška za srpski tim, ili u Beogradu protiv autsajdera Gruzije u pravom ambijentu kakav skoro nije viđen kada igra reprezentacija. 

Rusija je na dohvat ruke, šansa koja se ne ispušta, a ova ekipa Slavoljuba Muslina pokazala je da igra pravi, takmičarski i fudbal na rezultat, pa bi u "srpskom" Beču i protiv Gruzije stavila "višnju na tortu" u kvalifikacijama bez poraza, sa trenutnim skorom od pet pobeda i tri remija, a ispred polufinaliste prošlog prvenstva Evrope Velsa i učesnika istog Republike Irske i Austrije. 

Jedno je sigurno, srpski navijači do kraja jeseni imaće povoda za euforiju jer pored praktično viđenog plasmana reprezentacije na Mundijal gledaće velike sudare Crvene zvezde i Partizana sa Arsenalom, kijevskim Dinamom, Kelnom, BATE-om, Jang Bojsom... 

Srpski fudbal, konačno, vidi lepu budućnost.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar