СП: Ирска - Србија 0:1, реакције...

Муслин: Није готово, једна победа решиће све! Славољуб Муслин, селектор репрезентације Србије, позива на опрез пред последње две утакмице у групи Д квалификација за Мундијал 2018. године.  Ивановић: У Беч по три бода, па фешта у Београду! Бранислав Ивановић био је један од бољих играча у победи над Ирском, а после меча је рекао да ова генерација заслужује пласман на Светско првенство.  Максимовић: Судија хтео да ми покаже жути, али. . .  Репрезентативац Србије Немања Максимовић извинио се саиграчима, али и целој Србији због искључења против Ирске.  Кокеза опрезан: Велика победа, али није готово! Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза рекао је да је репрезентација победом против Ирске у квалификацијама направила велики корак ка Светском првенству у Русији.

Фудбал 06.09.2017 | 10:15
СП: Ирска - Србија 0:1, реакције...
„Орлови“ су победили Републику Ирску у Даблину са 1:0, голом Коларова, и да би оверили пласман на Светско првенство у Русији потребна им је још једна победа или два ремија у октобарским дуелима са Аустријом и Грузијом.

„Знамо да није све готово, имамо још две утакмице. Са једном победом из два меча идемо сигурно у Русију. Моји момци ће бити озбиљни, направиће и тај последњи корак, који је увек најтежи“, рекао је Муслин.

Селектор Србије није задовољан како је његов тим отворио утакмицу.

„Меч је био тежак, Ирци су добро почели, више су држали лопту, док ми нисмо добро ушли у утакмицу. Више смо се бранили, покушали смо да их угрозимо контранападима. Ми смо имали једну озбиљну шансу, док они у првом полувремену нису имали озбиљну прилику да нас угрозе. У паузи сам питао фудбалере да почнемо да играмо нашу игру. Почели смо да боље у наставку меча, имали смо више шанси. Дали смо срећан гол када се лопта се одбила од пречку“.

Утакмица се, међутим, није одвијала како је очекивао после вођства.

„После смо играли са играчем мање и још смо имали и повређеног играча којег сам морао да ставим напред. Практично смо били са девет играча. Нису нас озбиљно угрозили, осим у једној прилици када је наш голман одлучно одбранио“.

„У следећем мечу Јагош центарфор, Пријовић у одбрани“

Селектор Муслин је прокоментарисао необичну ситуацију на терену у финишу меча.

„Настасића су болела леђа, али сам и пре тога размишљао да нам Јагош Вуковић одигра јер је виши и подобнији за борбу у ваздуху. На крају се повредио, па је морао у напад. Критикују ме често да морам да променим тактику. Ево, променуио сам је у последњих пет минута. Можда ће следећу утакмицу ставити Јагоша на место центарфора, а Пријавића у одбрану“, нашалио се Муслин.

"Хвала навијачима, чули смо их"

Муслин је после победе похвалио играче, али и навијаче Србије.

"Ова победа је заслуга играча. Хвала и публици, чули смо их иако су били у мањини. Овај успех значи за нашу земљу јер нисмо били на последња три велика такмичења". 

Ивановић: У Беч по три бода, па фешта у Београду! Бранислав Ивановић био је један од бољих играча у победи над Ирском, а после меча је рекао да ова генерација заслужује пласман на Светско првенство.

"Забележили смо најважнију победу у овом циклусу квалификација. Велики корак према Русији и мислим да ова генерација заслужује то. Надам се да ћемо решити све на најбољи могући начин и да ћемо већ у Београду славити пласман на Светско првентво", рекао је Ивановић после меча.

Србија је са 1:0 победила Ирску у Даблину, а Бане каже да ће на победу ићи и у Аустрији и нада се да ће у Београду бити фешта. 

"Није било ту неке лепоте и из прве добре акције смо постигли гол и што је најважниј освојили смо три бода. Рекли смо да ћемо на сваку утакмицу ићи на победу а тако ће бити и у утакмици у Аустрији где ћемо покушати да решимо све, и да онда онда направимо велики фешту у Београду", закључио је Ивановић.

Максимовић: Судија хтео да ми покаже жути, али... Репрезентативац Србије Немања Максимовић извинио се саиграчима, али и целој Србији због искључења против Ирске.

Максимовић је у 68. минуту добио директан црвени картон у Даблину, после чега су 'Орлови' са играчем мање морали да чувају стечену предност.

Ипак, изабраници Славољуба Муслина су успели да одбране гол вишка и сада су на корак до пласмана на Светско првенство у Русији 2018. године.

"Жао ми је што сам оставио играче на цедилу у последњих 20 минута. Током целе утакмице говорили смо да ћемо бити сви за једнога, један за све, али десио се тај тренутак. Најбоље што сам могао је да правим фаул на 16 метара, судија је кренуо да ми да жути картон, али на притисак играча Ирске и реакцију помоћника дао ми је црвени. Мислим да то није било за искључење, али да то нисам урадио вероватно би било 'један на један', а не могу да кажем да они не би постигли гол. Најбитније је да су играчи издржали", рекао је Максимовић. 

Србија већ против Аустрије има прилику да овери карту за Мундијал. 

"Најважније је да смо освојили три бода. Велика три бода. Ово смо прижељкивали, нисмо хтели много да причамо пре утакмице. Били смо концентрисани на меч, знали смо да ће покушати на прекиде и дуге лопте. Најбитније је да када смо спустили лопту и постигли смо гол. Тто је наша игра, тако треба да играмо", додао је Максимовић.

Тадић: Нећемо да чекамо последњи меч за пласман! Душан Тадић рекао је да Србија против Ирске није показала најбоље издање, али да му је драго због победе јер је на добром путу да се пласира на Мундијал.

Србија је победила Ирску у Даблину са 1:0 и учврстила се на првом месту на табели са четири бода више од другопласираног Велса, два кола пре краја.

У претпоследњем колу Србија ће 6. октобра играти на гостујућем терену против Аустрије, а три дана касније екипа Славољуба Муслина завршиће квалификације утакмицом против Грузије на домаћем терену. Ако Србија победи Аустрију пласираће се на Светско првенство. 

"Нисмо најбоље кренули, они су нас изненадили пресингом, били су агресивни и играли на дуге лопте. Нисмо желели да примимо гол, па да после јуримо резултат. Али после полувремена смо дали гол, спојили неколико акција и видело се да квалитет може да дође до изражаја. Криво ми је што смо добили црвени картон, да није било тога имали бисмо више простора и раније бисмо завршили утакмицу, а овако смо морали да стрепимо до краја. Учинићемо све да победимо Аустрију јер не желимо да чекамо последњу утакмицу у групи", рекао је Тадић. 

Он је навео да је утакмица била тешка и захтевна, какве су и утакмице у Премијер лиги, са много ваздушних дуела. 

"Права битка, некад није ни подсећало на фудбал, али морали смо да се прилагодимо. Чим смо спустили лопту у другом полувремену, била је дуга прича. Нисмо пружили најбоље издање, али драго ми је што смо остварили добар резултат. Све иде у добром смеру", рекао је фудбалер Саутемптона.

Кокеза опрезан: Велика победа, али није готово! Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза рекао је да је репрезентација победом против Ирске у квалификацијама направила велики корак ка Светском првенству у Русији.

Србија је једном ногом већ на Мундијалу!

Ипак, после победе у Даблину, која нам је широм отворила врата Светског првенства у Русији 2018, у преостала два кола, против Аустрије и Грузије, мора се одиграти максимално озбиљно и ништа не препустити случају.

Тога је свестан и Славиша Кокеза. Председник ФСС блистао је од среће након тријумфа "орлова", свестан важности освојених бодова и посла који је урађен у Ирској. 

"Ово је много важно за наш фудбал и нашу земљу", почео је Кокеза, али и одмах упозорио: "Ништа није готово, има још да се игра, али ближи смо него што смо били пре данашњег дана. Ово је за мене, ФШ и целу државу нешто о чему сањамо 10 година. Ово је потребно нашем фудбалу, нашој Србији, поготово после успеха наша два највећа клуба у Лиги Европа. Ако успемо утакмицу да приведемо крају и одемо у Русију то би било јако важно за сваког грађанина у Србији", рекао је Кокеза новинарима у Даблину.

У претпоследњем колу Србија ће 6. октобра играти на гостујућем терену против Аустрије, а три дана касније екипа Славољуба Муслина завршиће квалификације утакмицом против Грузије на домаћем терену.

"У Бечу ћемо ићи на победу. Србија није репрезентација која треба да се брани, која калкулише, треба да идемо на победу. Имам апсолутно поверење у селектора и играче. Када један део нације није веровао у њих, људи из ФШ и тим око мене су веровали. Амбијент и атмосфера у репрезентацији је нешто што се надоградило овим резултатима. Мислим да смо корак ближе Русији", рекао је Кокеза.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Раде

06.09.2017 10:23

Браво Момци..... идемо у Русију

ОДГОВОРИТЕ