SP: Irska - Srbija 0:1, reakcije...

Muslin: Nije gotovo, jedna pobeda rešiće sve! Slavoljub Muslin, selektor reprezentacije Srbije, poziva na oprez pred poslednje dve utakmice u grupi D kvalifikacija za Mundijal 2018. godine.  Ivanović: U Beč po tri boda, pa fešta u Beogradu! Branislav Ivanović bio je jedan od boljih igrača u pobedi nad Irskom, a posle meča je rekao da ova generacija zaslužuje plasman na Svetsko prvenstvo.  Maksimović: Sudija hteo da mi pokaže žuti, ali. . .  Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović izvinio se saigračima, ali i celoj Srbiji zbog isključenja protiv Irske.  Kokeza oprezan: Velika pobeda, ali nije gotovo! Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je da je reprezentacija pobedom protiv Irske u kvalifikacijama napravila veliki korak ka Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Fudbal 06.09.2017 | 10:15
SP: Irska - Srbija 0:1, reakcije...
„Orlovi“ su pobedili Republiku Irsku u Dablinu sa 1:0, golom Kolarova, i da bi overili plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji potrebna im je još jedna pobeda ili dva remija u oktobarskim duelima sa Austrijom i Gruzijom.

„Znamo da nije sve gotovo, imamo još dve utakmice. Sa jednom pobedom iz dva meča idemo sigurno u Rusiju. Moji momci će biti ozbiljni, napraviće i taj poslednji korak, koji je uvek najteži“, rekao je Muslin.

Selektor Srbije nije zadovoljan kako je njegov tim otvorio utakmicu.

„Meč je bio težak, Irci su dobro počeli, više su držali loptu, dok mi nismo dobro ušli u utakmicu. Više smo se branili, pokušali smo da ih ugrozimo kontranapadima. Mi smo imali jednu ozbiljnu šansu, dok oni u prvom poluvremenu nisu imali ozbiljnu priliku da nas ugroze. U pauzi sam pitao fudbalere da počnemo da igramo našu igru. Počeli smo da bolje u nastavku meča, imali smo više šansi. Dali smo srećan gol kada se lopta se odbila od prečku“.

Utakmica se, međutim, nije odvijala kako je očekivao posle vođstva.

„Posle smo igrali sa igračem manje i još smo imali i povređenog igrača kojeg sam morao da stavim napred. Praktično smo bili sa devet igrača. Nisu nas ozbiljno ugrozili, osim u jednoj prilici kada je naš golman odlučno odbranio“.

„U sledećem meču Jagoš centarfor, Prijović u odbrani“

Selektor Muslin je prokomentarisao neobičnu situaciju na terenu u finišu meča.

„Nastasića su bolela leđa, ali sam i pre toga razmišljao da nam Jagoš Vuković odigra jer je viši i podobniji za borbu u vazduhu. Na kraju se povredio, pa je morao u napad. Kritikuju me često da moram da promenim taktiku. Evo, promenuio sam je u poslednjih pet minuta. Možda će sledeću utakmicu staviti Jagoša na mesto centarfora, a Prijavića u odbranu“, našalio se Muslin.

"Hvala navijačima, čuli smo ih"

Muslin je posle pobede pohvalio igrače, ali i navijače Srbije.

"Ova pobeda je zasluga igrača. Hvala i publici, čuli smo ih iako su bili u manjini. Ovaj uspeh znači za našu zemlju jer nismo bili na poslednja tri velika takmičenja". 

Ivanović: U Beč po tri boda, pa fešta u Beogradu! Branislav Ivanović bio je jedan od boljih igrača u pobedi nad Irskom, a posle meča je rekao da ova generacija zaslužuje plasman na Svetsko prvenstvo.

"Zabeležili smo najvažniju pobedu u ovom ciklusu kvalifikacija. Veliki korak prema Rusiji i mislim da ova generacija zaslužuje to. Nadam se da ćemo rešiti sve na najbolji mogući način i da ćemo već u Beogradu slaviti plasman na Svetsko prventvo", rekao je Ivanović posle meča.

Srbija je sa 1:0 pobedila Irsku u Dablinu, a Bane kaže da će na pobedu ići i u Austriji i nada se da će u Beogradu biti fešta. 

"Nije bilo tu neke lepote i iz prve dobre akcije smo postigli gol i što je najvažnij osvojili smo tri boda. Rekli smo da ćemo na svaku utakmicu ići na pobedu a tako će biti i u utakmici u Austriji gde ćemo pokušati da rešimo sve, i da onda onda napravimo veliki feštu u Beogradu", zaključio je Ivanović.

Maksimović: Sudija hteo da mi pokaže žuti, ali... Reprezentativac Srbije Nemanja Maksimović izvinio se saigračima, ali i celoj Srbiji zbog isključenja protiv Irske.

Maksimović je u 68. minutu dobio direktan crveni karton u Dablinu, posle čega su 'Orlovi' sa igračem manje morali da čuvaju stečenu prednost.

Ipak, izabranici Slavoljuba Muslina su uspeli da odbrane gol viška i sada su na korak do plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Žao mi je što sam ostavio igrače na cedilu u poslednjih 20 minuta. Tokom cele utakmice govorili smo da ćemo biti svi za jednoga, jedan za sve, ali desio se taj trenutak. Najbolje što sam mogao je da pravim faul na 16 metara, sudija je krenuo da mi da žuti karton, ali na pritisak igrača Irske i reakciju pomoćnika dao mi je crveni. Mislim da to nije bilo za isključenje, ali da to nisam uradio verovatno bi bilo 'jedan na jedan', a ne mogu da kažem da oni ne bi postigli gol. Najbitnije je da su igrači izdržali", rekao je Maksimović. 

Srbija već protiv Austrije ima priliku da overi kartu za Mundijal. 

"Najvažnije je da smo osvojili tri boda. Velika tri boda. Ovo smo priželjkivali, nismo hteli mnogo da pričamo pre utakmice. Bili smo koncentrisani na meč, znali smo da će pokušati na prekide i duge lopte. Najbitnije je da kada smo spustili loptu i postigli smo gol. Tto je naša igra, tako treba da igramo", dodao je Maksimović.

Tadić: Nećemo da čekamo poslednji meč za plasman! Dušan Tadić rekao je da Srbija protiv Irske nije pokazala najbolje izdanje, ali da mu je drago zbog pobede jer je na dobrom putu da se plasira na Mundijal.

Srbija je pobedila Irsku u Dablinu sa 1:0 i učvrstila se na prvom mestu na tabeli sa četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, dva kola pre kraja.

U pretposlednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu. Ako Srbija pobedi Austriju plasiraće se na Svetsko prvenstvo. 

"Nismo najbolje krenuli, oni su nas iznenadili presingom, bili su agresivni i igrali na duge lopte. Nismo želeli da primimo gol, pa da posle jurimo rezultat. Ali posle poluvremena smo dali gol, spojili nekoliko akcija i videlo se da kvalitet može da dođe do izražaja. Krivo mi je što smo dobili crveni karton, da nije bilo toga imali bismo više prostora i ranije bismo završili utakmicu, a ovako smo morali da strepimo do kraja. Učinićemo sve da pobedimo Austriju jer ne želimo da čekamo poslednju utakmicu u grupi", rekao je Tadić. 

On je naveo da je utakmica bila teška i zahtevna, kakve su i utakmice u Premijer ligi, sa mnogo vazdušnih duela. 

"Prava bitka, nekad nije ni podsećalo na fudbal, ali morali smo da se prilagodimo. Čim smo spustili loptu u drugom poluvremenu, bila je duga priča. Nismo pružili najbolje izdanje, ali drago mi je što smo ostvarili dobar rezultat. Sve ide u dobrom smeru", rekao je fudbaler Sautemptona.

Kokeza oprezan: Velika pobeda, ali nije gotovo! Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza rekao je da je reprezentacija pobedom protiv Irske u kvalifikacijama napravila veliki korak ka Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Srbija je jednom nogom već na Mundijalu!

Ipak, posle pobede u Dablinu, koja nam je širom otvorila vrata Svetskog prvenstva u Rusiji 2018, u preostala dva kola, protiv Austrije i Gruzije, mora se odigrati maksimalno ozbiljno i ništa ne prepustiti slučaju.

Toga je svestan i Slaviša Kokeza. Predsednik FSS blistao je od sreće nakon trijumfa "orlova", svestan važnosti osvojenih bodova i posla koji je urađen u Irskoj. 

"Ovo je mnogo važno za naš fudbal i našu zemlju", počeo je Kokeza, ali i odmah upozorio: "Ništa nije gotovo, ima još da se igra, ali bliži smo nego što smo bili pre današnjeg dana. Ovo je za mene, FŠ i celu državu nešto o čemu sanjamo 10 godina. Ovo je potrebno našem fudbalu, našoj Srbiji, pogotovo posle uspeha naša dva najveća kluba u Ligi Evropa. Ako uspemo utakmicu da privedemo kraju i odemo u Rusiju to bi bilo jako važno za svakog građanina u Srbiji", rekao je Kokeza novinarima u Dablinu.

U pretposlednjem kolu Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu.

"U Beču ćemo ići na pobedu. Srbija nije reprezentacija koja treba da se brani, koja kalkuliše, treba da idemo na pobedu. Imam apsolutno poverenje u selektora i igrače. Kada jedan deo nacije nije verovao u njih, ljudi iz FŠ i tim oko mene su verovali. Ambijent i atmosfera u reprezentaciji je nešto što se nadogradilo ovim rezultatima. Mislim da smo korak bliže Rusiji", rekao je Kokeza.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rade

06.09.2017 10:23

Bravo Momci..... idemo u Rusiju

ODGOVORITE