УС опен: Венус, Стивенс и Андерсон у 1/2-финалу!

Андерсон преко Кверија до свог првог полуфинала! Кевин Андерсон први пут у каријери изборио је пласман у полуфинале гренд слема. После 206 минута игре победио је Сема Кверија, 7:6, 6:7, 6:3, 7:6.  Слоун Стивенс кроз иглене уши до полуфинала УС Опена! Американка Слоун Стивенс пласирала се у полуфинале гренд слема у Њујорку пошто је победила Летонку Анастасију Севастову, 6:3, 3:6, 7:6.  Венус краљица трилера, надиграла и одличну Квитову! Американци могу да одахну, имаће сигурну финалисткињу на УС Опену. Венус Вилијамс је у изванредном мечу победила Петру Квитову са 6:3, 3:6, 7:6.

Тенис 06.09.2017 | 09:15
УС опен: Венус, Стивенс и Андерсон у 1/2-финалу!
Чудна коинциденција, али и Венус је забележила идентичну победу као и Слоун Стивенс само који сат раније. Две Американке ће у међусобном окршају дати одговор која ће од њих у финале, али шта год да буде, једно је јасно, Венус Вилијамс не хаје за године, у 37. је стигла до свог 23 гренд слем полуфинала, уједно и првог у Њујорку после седам година.

Слободно се може рећи да је меч Вилијамсове и Квитове био финале пре финала. Играле су атомски тенис са много сјајних поена на опште задовољство публике на „Артур Ешу“ која је присуствовала можда и најбољем мечу у женском синглу у досадашњем току турнира.

У почетном сету, Чехиња је водила са 3:1, али тада се пробудила Венус и везала пет гемова за 6:3.

У другом је Квитова повела са 3:0 када је уследила краћа пауза због навлачења крова на стадиону, јер је почела киша. Предност једног брејка је одржала до краја па је резултатом 6:3 стигла до изједначења.

Као што је и обичај у њиховим мечевима, најбоље је уследило на крају. И поново је Квитова кренула боље, направила брејк, повела са 3:1, али је опет стала и Венус је начинила преокрет. Стигла је до 3:3, а онда се играло гем за гем, све до тај- брејка у којем је Венус била снажнија, прецизнија, убитачнија. Добила га је са 7:2, а меч је укупно трајао 154 минута.

„Због овако сјајне подршке осећам се предивно. Нисам хтела да вас разочарам. Лепо је било играти са Петром, просто је невероватно шта је све преживела. Драго ми је да је опет видим на терену, надам се да ће бити још много оваквих мечева“, поручила је Вилијамсова, која је у Њујорку била најбоља 2000. и 2001. године.

Слоун Стивенс кроз иглене уши до полуфинала УС Опена! Американка Слоун Стивенс пласирала се у полуфинале гренд слема у Њујорку пошто је победила Летонку Анастасију Севастову, 6:3, 3:6, 7:6.

Пре четири године Стивенсова је играла полуфинале у Мелбурну и четвртфинале на Вимблдону, али ово ће јој сигурно бити најслађи успех јер је после 13 година постала прва Американка, а да то није нека од сестара Вилијамс, у полуфиналу УС Опена.

Против Севастове није имала нимало лак посао. Меч је трајао два и по сата, обиловао је преокретима, али Слоун је имала и велику подршку са трибина што јој је свакако много значило када се меч ломио.

У првом сету, после размене брејкова на старту, Стивенсова је и у четвртом гему успела да одузме сервис противници, што јој је донело на крају и сет (6:3).

У другом, Севастова је узвратила истом мером и опет је брејк био у четвртом гему, али још већа броба водила се у сету одлуке.

Обе су по два пута превиле брејк да би у тај-брејку после 5:4, Стивенсова везала два поена и тако стигла до великог тријумфа.

Она ће у полуфиналу играти са бољом из дуела Венус Вилијамс и Петре Квитове.

Андерсон преко Кверија до свог првог полуфинала! Кевин Андерсон први пут у каријери изборио је пласман у полуфинале гренд слема. После 206 минута игре победио је Сема Кверија, 7:6, 6:7, 6:3, 7:6.

Меч се одужио и завршио тек око два часа после поноћи по њујоршком времену, али сви који су остали на стадиону имали су шта да виде, фантастичну борбу двојице врхунских сервера. Одлучиле су нијансе, па ће се Андерсон за пласман у финале борити са Шпанцем Паблом Карењом Бустом.

У првом сету, у којем није било брејка, Андерсон је у тај-брејку преокренуо са 2:5 на 7:5. Много већа драма виђена је у тај-брејку другог сета када је је Квери имао 6:1, али је тек искористио седму сет лопту за 11:9 и изједначење у сетовима.

У трећем сету, Андерсон је у шестом гему успео да одузме сервис противнику и ту предност је чувао до краја (6:3).

Како то обично бива код оваквих играча, тај-брејк је нормална појава и у трећем у овом мечу опет је славио Јужноафриканац. Али не без резултатске клацкалице јер није искористио прву меч лопту на 6:5, па је Квери имао сет лопту на 7:6.

Ипак, у финишу, Андерсон је имао јаче нерве, добио је тај-брејк са 9:7 и тиме оверио пласман међу четири најбоља.

„Било ми је тешко после изгубљеног другог сета, али решио сам да будем стрпљив и играм поен за поен и то се исплатило“, поручио је 31-годишњи тенисер из Јоханесбурга.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар