СП: Русијо, стижу Срби! "Орлови" пред вратима Мундијала!

Србија победом у Даблину дошла на корак од пласмана на Светско првенство, прво велико такмичење још од 2010. године! Даблин под ногама, Мундијал у рукама! Орлови на корак од пласмана на Светско првенство!

Фудбал 05.09.2017 | 22:45
СП: Русијо, стижу Срби! "Орлови" пред вратима Мундијала!
Још Аустрија у гостима (6. октобра) и Грузија код куће (10. октобра) и, у случају да се не догоди чудо, поново ћемо гледати Србију на Светском првенству у фудбалу! Првом великом такмичењем још од 2010. године, када су "орлови" под вођством Радомира Антића играли на Мундијалу у Јужној Африци.

Сјајним голом Александра Коларова у 55. минуту савладана је Република Ирска у Даблину и направљен огроман корак ка Русији!

Сада је све у нашим рукама, пошто смо Ирце оставили на "минус пет", а најближи пратилац после победе у Молдавији 2:0 су нам Велшани, који имају четири бода мање од изабраника Славољуба Муслина.

То значи и да је Србија овом победом и теоретски обезбедила једно од прва два места у групи. По свему судећи, ми ћемо директно у Русију, а Ирци и Велшани ће се у последњем колу борити за бараж.

Ко ће дочекати октобар и коначан расплет када смо после дуго, дуго година у овако повољној позицији!

ГРУПА Д

Република Ирска - Србија 0:1 (0:0)
Аустрија - Грузија 1:1 (1:1)
Молдавија - Велс 0:2 (0:0)

ТАБЕЛА: Србија 18, Велс 14, Ирска 13, Аустрија 9, Грузија 5, Молдавија 2.

9. коло (6. октобар): Грузија - Велс (18.00), Аустрија - Србија (20.45), Република Ирска - Молдавија (20.45).

10. коло (9. октобар, 20.45): Србија - Грузија, Молдавија - Аустрија, Велс - Република Ирска.

Нека се спреми Русија – Србија стиже на Мундијал! Орлови су након жестоке борбе на Авива стадиону у Даблину бацили на колена селекцију Мартина О'Нила и стигли до вероватно одлучујуће победе у квалификацијама за Светско првенство, пошто два кола пре краја краја квалификација имају четири бода више од другопласираног Велса, односно чак пет од трећепласиране Републике Ирске – 0:1 (0:1).

Играч одлуке био је Александар Коларов, који је у 55. минуту снажним ударцем савладаоДарена Рендолфа и на најлепши могући начин искористио правовремено додавање Филипа Костића. Велико славље у главном гладу Републике Ирске још више добија на значају с обзиром да је селекција Славољуба Муслина од 68. минута играла без искљученог Николе Максимовића, али није дозволила да се то превише осети на терену.

Српски репрезентативци су у другом полувремену успели да дођу до своје игре, за разлику од првог полувремена успели су да спусте лопту на земљу, повежу пас игру и стигну до резултата. Ирци су у првих 45 минута били у свом ритму, констатно су слали високе лопте у срце шеснаестерца Орлова, чиме су дизали атмосферу на трибинама, али и уносили немир у последњу линију Србије. Један такав тренутак могао је да буде кобан по гостујућу селекцију на почетку меча, али је срећом по Муслинов тим Шејн Дафи био у офсајду након оштрог центаршута Кристија.

Владимир Стојковић овог лета још није примио гол, а вечерас је зачарао и мрежу Орлова. Два пута је гомлан Партизана заустављао опасне ударце Шејна Лонга, а онда у завршници меча, када на терену није било ни повређеног Јагоша Вуковића и кључни ударац Дерила Марфија.

Поново је ова Муслинова селекција показала да је сазрела за конкретан резултат, поново је одиграла прави такмичарски меч и надиграла још једног врло неугодног ривала. Ипак, сваког тренутка се на терену јасно видело на чијој страни је играчки квалитет.

Домаћин је у финишу утакмице покушао константним притиском, како са трибина тако и на самом терену, да стигне до гола који би га задржао у животу и оставио у игри за прво место, али су Орлови успели све те покушаје да осујете и на крају стигну до заслуженог славља.

Пред Орловима су сада два меча одлуке. Селекција Славољуба Муслина ће покушати да искористи две меч лопте у октобру, прво против Аустрије у Бечу 6. октобра, а онда три дана касније против Грузије у Београду, када ће све бити спремно за прославу пласмана на Светско првенство после осам година чекања.

РЕПУБЛИКА ИРСКА - СРБИЈА 0:1 (0:0)
/Коларов 55/

Стадион: Авива
Капацитет: 51.700
Судија: Џунејт Чакир (Турска)
Жути картони: Брејди, Меклин (Република Ирска), Рукавина, Стојковић (Србија)
Црвени картон: Максимовић (Србија) у 68. минуту

ИРСКА (4-3-3): Рендолф - Кристи, Дафи, Кларк, Ворд (од 72. Додуда) - Брејди, Хулахан (од 62. Марфи), Мејлер (од 80. Хурихејн) - Меклин, Лонг, Волтерс.

СРБИЈА (3-4-3): Стојковић – Ивановић, Максимовић, Вуковић – Рукавина, Миливојевић, Матић, Коларов – Тадић (од 81. Гудељ), Митровић (од 80. Пријовић), Костић (од 72. Митровић).

Извор: мондо.рс/моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар