SP: Rusijo, stižu Srbi! "Orlovi" pred vratima Mundijala!

Srbija pobedom u Dablinu došla na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo, prvo veliko takmičenje još od 2010. godine! Dablin pod nogama, Mundijal u rukama! Orlovi na korak od plasmana na Svetsko prvenstvo!

Fudbal 05.09.2017 | 22:45
SP: Rusijo, stižu Srbi! "Orlovi" pred vratima Mundijala!
Još Austrija u gostima (6. oktobra) i Gruzija kod kuće (10. oktobra) i, u slučaju da se ne dogodi čudo, ponovo ćemo gledati Srbiju na Svetskom prvenstvu u fudbalu! Prvom velikom takmičenjem još od 2010. godine, kada su "orlovi" pod vođstvom Radomira Antića igrali na Mundijalu u Južnoj Africi.

Sjajnim golom Aleksandra Kolarova u 55. minutu savladana je Republika Irska u Dablinu i napravljen ogroman korak ka Rusiji!

Sada je sve u našim rukama, pošto smo Irce ostavili na "minus pet", a najbliži pratilac posle pobede u Moldaviji 2:0 su nam Velšani, koji imaju četiri boda manje od izabranika Slavoljuba Muslina.

To znači i da je Srbija ovom pobedom i teoretski obezbedila jedno od prva dva mesta u grupi. Po svemu sudeći, mi ćemo direktno u Rusiju, a Irci i Velšani će se u poslednjem kolu boriti za baraž.

Ko će dočekati oktobar i konačan rasplet kada smo posle dugo, dugo godina u ovako povoljnoj poziciji!

GRUPA D

Republika Irska - Srbija 0:1 (0:0)
Austrija - Gruzija 1:1 (1:1)
Moldavija - Vels 0:2 (0:0)

TABELA: Srbija 18, Vels 14, Irska 13, Austrija 9, Gruzija 5, Moldavija 2.

9. kolo (6. oktobar): Gruzija - Vels (18.00), Austrija - Srbija (20.45), Republika Irska - Moldavija (20.45).

10. kolo (9. oktobar, 20.45): Srbija - Gruzija, Moldavija - Austrija, Vels - Republika Irska.

Neka se spremi Rusija – Srbija stiže na Mundijal! Orlovi su nakon žestoke borbe na Aviva stadionu u Dablinu bacili na kolena selekciju Martina O'Nila i stigli do verovatno odlučujuće pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, pošto dva kola pre kraja kraja kvalifikacija imaju četiri boda više od drugoplasiranog Velsa, odnosno čak pet od trećeplasirane Republike Irske – 0:1 (0:1).

Igrač odluke bio je Aleksandar Kolarov, koji je u 55. minutu snažnim udarcem savladaoDarena Rendolfa i na najlepši mogući način iskoristio pravovremeno dodavanje Filipa Kostića. Veliko slavlje u glavnom gladu Republike Irske još više dobija na značaju s obzirom da je selekcija Slavoljuba Muslina od 68. minuta igrala bez isključenog Nikole Maksimovića, ali nije dozvolila da se to previše oseti na terenu.

Srpski reprezentativci su u drugom poluvremenu uspeli da dođu do svoje igre, za razliku od prvog poluvremena uspeli su da spuste loptu na zemlju, povežu pas igru i stignu do rezultata. Irci su u prvih 45 minuta bili u svom ritmu, konstatno su slali visoke lopte u srce šesnaesterca Orlova, čime su dizali atmosferu na tribinama, ali i unosili nemir u poslednju liniju Srbije. Jedan takav trenutak mogao je da bude koban po gostujuću selekciju na početku meča, ali je srećom po Muslinov tim Šejn Dafi bio u ofsajdu nakon oštrog centaršuta Kristija.

Vladimir Stojković ovog leta još nije primio gol, a večeras je začarao i mrežu Orlova. Dva puta je gomlan Partizana zaustavljao opasne udarce Šejna Longa, a onda u završnici meča, kada na terenu nije bilo ni povređenog Jagoša Vukovića i ključni udarac Derila Marfija.

Ponovo je ova Muslinova selekcija pokazala da je sazrela za konkretan rezultat, ponovo je odigrala pravi takmičarski meč i nadigrala još jednog vrlo neugodnog rivala. Ipak, svakog trenutka se na terenu jasno videlo na čijoj strani je igrački kvalitet.

Domaćin je u finišu utakmice pokušao konstantnim pritiskom, kako sa tribina tako i na samom terenu, da stigne do gola koji bi ga zadržao u životu i ostavio u igri za prvo mesto, ali su Orlovi uspeli sve te pokušaje da osujete i na kraju stignu do zasluženog slavlja.

Pred Orlovima su sada dva meča odluke. Selekcija Slavoljuba Muslina će pokušati da iskoristi dve meč lopte u oktobru, prvo protiv Austrije u Beču 6. oktobra, a onda tri dana kasnije protiv Gruzije u Beogradu, kada će sve biti spremno za proslavu plasmana na Svetsko prvenstvo posle osam godina čekanja.

REPUBLIKA IRSKA - SRBIJA 0:1 (0:0)
/Kolarov 55/

Stadion: Aviva
Kapacitet: 51.700
Sudija: Džunejt Čakir (Turska)
Žuti kartoni: Brejdi, Meklin (Republika Irska), Rukavina, Stojković (Srbija)
Crveni karton: Maksimović (Srbija) u 68. minutu

IRSKA (4-3-3): Rendolf - Kristi, Dafi, Klark, Vord (od 72. Doduda) - Brejdi, Hulahan (od 62. Marfi), Mejler (od 80. Hurihejn) - Meklin, Long, Volters.

SRBIJA (3-4-3): Stojković – Ivanović, Maksimović, Vuković – Rukavina, Milivojević, Matić, Kolarov – Tadić (od 81. Gudelj), Mitrović (od 80. Prijović), Kostić (od 72. Mitrović).

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar