ЕП - видео: Меч који је био неопходан Богдановићу!

Александар Ђорђевић је против Велике Британије расподелио минутажу својим играчима, али је многе изненадило што је Богдан Богдановић играо скоро 30 минута.

Кошарка 05.09.2017 | 23:15
ЕП - видео: Меч који је био неопходан Богдановићу!
Селектор Србије је после првог кола и меча са Летонијом био незадовољан што је морао да држи Богдановића више од 30 минута на паркету, потом је наш тим имао два изузетно напорна дуела са Русијом и Турском, па се очекивало да Богдан мало више "одмара" против нејаких Британаца.

Посебно што је меч са острвљанима уследио свега 18 сати након исцрпљујућег дуела са Турском. Ипак, Богдановић је имао највећу минутажу на паркету.

Међутим, меч са Британијом био је управо оно што је било неопходно Богдановићу на оваквом првенству. После вишемесечног "поста" од такмичарских утакмица у којима играч његовог профила постепено подиже своју форму, ово је била идеална прилика да се кључни играч Србије без икаквог притиска разигра и пронађе свој пре свега шутерски ритам за предстојеће мечеве.

То се и догодило, Богдановић је имао 18 шутева на овој утакмици коју је завршио са 18 поена. Погодио је седам пута из игре, али радује чињеница да је након 4/14 промашио само један од четири покушаја из игре.

Тројке га нису баш служиле, погодио је тек две из десет шутева, али то није чињеница која треба да забрине, пре свега што је против Турске показао шта уме када је најпотребније.

Ипак, најпозитивнија ствар из његовог наступа је разноврсност. Богдановић је осим 18 поена имао по седам скокова и асистенција те пет украдених лопти. Без иједне изгубљене!

Богдановићу су били потребни овакви минути како би пронашао свој ритам, стабилизовао се после три утакмице препуне набоја, те подигао самопоуздање, јер Србија неће имати више прилика за овакве мечеве, скоро сигурно ни против Белгије у четвртак, која ће бити знатно опаснији ривал од Британије.

Богдановић после четири утакмице на ЕП има просек од 21 поена, по 4,3 скокова и асистенција, две украдене и 1,5 изгубљених лопти. Слободна бацања просечно шутира 77,3 одсто, за два 68, а за три 30,6.

Србија у среду има слободан дан (тренинг од 18 часова, локално време), а у четвртак игра са Белгијом од 16:15.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар