EP - video: Meč koji je bio neophodan Bogdanoviću!

Aleksandar Đorđević je protiv Velike Britanije raspodelio minutažu svojim igračima, ali je mnoge iznenadilo što je Bogdan Bogdanović igrao skoro 30 minuta.

Košarka 05.09.2017 | 23:15
EP - video: Meč koji je bio neophodan Bogdanoviću!
Selektor Srbije je posle prvog kola i meča sa Letonijom bio nezadovoljan što je morao da drži Bogdanovića više od 30 minuta na parketu, potom je naš tim imao dva izuzetno naporna duela sa Rusijom i Turskom, pa se očekivalo da Bogdan malo više "odmara" protiv nejakih Britanaca.

Posebno što je meč sa ostrvljanima usledio svega 18 sati nakon iscrpljujućeg duela sa Turskom. Ipak, Bogdanović je imao najveću minutažu na parketu.

Međutim, meč sa Britanijom bio je upravo ono što je bilo neophodno Bogdanoviću na ovakvom prvenstvu. Posle višemesečnog "posta" od takmičarskih utakmica u kojima igrač njegovog profila postepeno podiže svoju formu, ovo je bila idealna prilika da se ključni igrač Srbije bez ikakvog pritiska razigra i pronađe svoj pre svega šuterski ritam za predstojeće mečeve.

To se i dogodilo, Bogdanović je imao 18 šuteva na ovoj utakmici koju je završio sa 18 poena. Pogodio je sedam puta iz igre, ali raduje činjenica da je nakon 4/14 promašio samo jedan od četiri pokušaja iz igre.

Trojke ga nisu baš služile, pogodio je tek dve iz deset šuteva, ali to nije činjenica koja treba da zabrine, pre svega što je protiv Turske pokazao šta ume kada je najpotrebnije.

Ipak, najpozitivnija stvar iz njegovog nastupa je raznovrsnost. Bogdanović je osim 18 poena imao po sedam skokova i asistencija te pet ukradenih lopti. Bez ijedne izgubljene!

Bogdanoviću su bili potrebni ovakvi minuti kako bi pronašao svoj ritam, stabilizovao se posle tri utakmice prepune naboja, te podigao samopouzdanje, jer Srbija neće imati više prilika za ovakve mečeve, skoro sigurno ni protiv Belgije u četvrtak, koja će biti znatno opasniji rival od Britanije.

Bogdanović posle četiri utakmice na EP ima prosek od 21 poena, po 4,3 skokova i asistencija, dve ukradene i 1,5 izgubljenih lopti. Slobodna bacanja prosečno šutira 77,3 odsto, za dva 68, a za tri 30,6.

Srbija u sredu ima slobodan dan (trening od 18 časova, lokalno vreme), a u četvrtak igra sa Belgijom od 16:15.Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar