Параобавјештајци постоје у БиХ

- Располажем информацијама о дјеловању неких параобавјештајних служби на подручју БиХ, које раде за неке политичке структуре и политичке елите. То су особе које су некада радиле у обавјештајном систему па су присилно одстрањене или су пензионисане. Оне раде као параобавјештајне структуре, прикупљају одређене податке које користе у разне сврхе – казао је Мектић за Фактор.

Босна и Херцеговина 05.09.2017 | 20:53
Параобавјештајци постоје у БиХ
У Босни и Херцеговини живи око 10.000 особа са врло радикалном реториком и намјерама, тврде извори блиски челницима Републике Хрватске, објавила је прошле седмице Хина.

Постоје, наводе с Пантовчака, и енклаве у БиХ које већ дјелују према Хрватској, али "хрватске службе то јако добро прате и приправне су". Управо је дјеловање хрватских служби на територију БиХ разлог због којег је Фактор контактирао министра безбједности БиХ Драгана Мектића, који је нагласио добру сарадњу између Обавјештајно-сигурносне агенције (ОСА) БиХ и Сигурносно-обавјештајне агенције (СОА) Хрватске, али и постојање параобавјештајних служби које дјелују у БиХ.

- Располажем информацијама о дјеловању неких параобавјештајних служби на подручју БиХ, које раде за неке политичке структуре и политичке елите. То су особе које су некада радиле у обавјештајном систему па су присилно одстрањене или су пензионисане. Оне раде као параобавјештајне структуре, прикупљају одређене податке које користе у разне сврхе. Не бих у овом моменту могао говорити о томе да ли неке од тих структура раде у интересу Републике Хрватске – казао је Мектић за Фактор.

С обзиром на континуиране оптужбе на рачун наводног радикализовања Бошњака у БиХ, није искључена могућност, сматра министар, иницирања инцидената како би те оптужбе добиле легитимитет.

- Постоје неке политике којима би овдје одговарао у одређеном моменту хаос и анархија. Постоји таква тенденција, да се неке особе у том контексту ангажују. Ја могу само да кажем да располажемо са доста информација о дјелатности таквих структура, о именима, да пратимо читаву ту ситуацију и стање у тој области. Међутим, због осјетљивости читаве ситуације не могу говорити о конкретним информацијама – изјавио је Мектић.

(Фактор)


Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Хајде да кренемо

05.09.2017 19:40

Да се играмо погађања има једна детективска агенција која нема одобрење за рад у Бања Луци??

ОДГОВОРИТЕ
Name

несо бл

05.09.2017 20:11

Да питамо министра мектица,он све зна!

Name

ре Нешо БЛ

05.09.2017 21:16

Нема потребе да будеш ироничан. Да пола Министара у Влади РС-а ради упола као Мектић и Шаровић не би смо толико висили по контејнерима, по страним амбасадама, по Бечким бауштелама и сл. И наравно да твој предсједник (далека му кућа била) хоће мало да сјаши са нас, заједно са својим криминалцима који се представљају као пословни људи, политичари, па и Министри, можда би се у овој напаћеној РС могло фино живјети.

Name

Мекетало

05.09.2017 20:45

Велики аплауз за најбољег министра,наравно са Шаровићем који ће спасити БиХ од параобавјештајаца и тероризма.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

05.09.2017 21:17

А ти си се ПРЕПОЗНАО Мекетало-Олатекем.

Name

Љигавци

05.09.2017 23:54

Нема сумње да "сусједи који су за дом спремни" имају намјеру да дјелују, у ствари то вец раде јер пресуда за УЗП се близи...паника се повецава, а они ниста јадни нису криви, они су носитељи европских вриједности,...фини људи господа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клинт

06.09.2017 04:50

У овој дрзави ври од ових пара слузби.Јефтинија опрема за прислускивање је велицине лаптопа,мозда вец лаптоп,специјални софтвер и посебан телефон и то ти је то.Мислим,не коста то неке милионе.СДА се сигурно бави тиме.То знам 100%.Знаци сваки иоле знацајни политицар у РС је на мети...Па они објављени разговори Додика или Цвијановицке то не потице од ових легалних ,вец пара..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Новоматиц и прање новца

06.09.2017 08:49

Новоматиц и Додик су регистрирали двије фирме за прање новца НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо. Преко НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо се финансирају бивши обавјештајци који штите Додикову пљачку и прање новца. Директор ових Фирми је један јадни дјечак који се зове Којић Дејан а чији су отац КОЈИЋ НЕНАД и КОЈИЋ ПРЕДРАГ радили за ДБ. Данас браћа Којићи раде на царини и Пореској Управи Републике Српске и кроз ове институције помажу криминал да се одвија несметано и задовољавају свог шефа мафије Милорада Додика. Кад министар већ помиње параобавјешајце ево му података како се финансирају и за кога перу новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈОВО РАДУКИЋ

06.09.2017 09:45

Новоматиц је основн прљавим новцем из Јужне Америке...сврха постојања Новоматица прање новца из Јужне Америке који се стиче производњом и продајом дроге... Новоматиц гдје год да има своје пословнице или ћерке фирме као што су НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо бави се прањем новца...Кад долазе у неку филџан дрзавицу они надгаде владаре...рецимо Додику су дали 2 милиона еура прљавог новца као поклон... Додик је узео новац и обећао им максималну заштиту и то да ће новац прати без икаквих проблема...у Федерацији су почастили Амира Зукића,Фадила Новалића и Драгана Човића...