Младићева одбрана предала захтјев

Одбрана генерала Ратка Младића предала је данас Министарству правде Србије формални захтјев, којим се од Владе Србије тражи да пружи гаранције Хашком трибуналу за пуштање генерала Младића на привремену слободу ради лијечења, рекао је Срни члан тима одбране Саша Лукић.

Србија 05.09.2017 | 18:38
Младићева одбрана предала захтјев
Он није могао да прогнозира када би Влада могла да одлучује о захтјеву, али је рекао да се одбрана нада да ће то бити ургентно.

"Ако Влада буде дала гаранције, ми ћемо их доставити судском већу у Хагу, уз захтев за привремено пуштање на слободу ради лечења у Србији, јер гласе на то да Србија гарантује да ће генерал Младић, по захтеву Трибунала, бити враћен у било ком моменту када то буде затребало и да то неће бити спорно", рекао је Лукић.

Он није желио да открије детаље захтјева, истичући да све остало што је наведено у захтјеву представља повјерљиве информације и податке.

"Захтев који смо данас упутили је, прије свега, поверљив. Могу само да кажем да је ријеч о захтеву којим смо тражили од Србије гаранције како би генерал Младић могао да буде пуштен на привремену слободу ради лечења у Србији", рекао је Лукић.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Васкуларна деменција

05.09.2017 20:37

Он се не мозе сјетити ста је доруцковао. Док му видим знам ста му је јер на залост ту болест има мој близак сродник. Нема ту помоци пуно. Некакво олаксање је да буде у познатом окрузењу. Ако не код породице онда у Србији у затвору. Судјење је због медија, донација из арапских земаља, војне индустрије која продаје орузје итд. Он је прекасно надјен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

05.09.2017 21:03

Драги мој генерале. ,бицес уписан и урезан у сјецања и историју српског народа као најсвјетљиа лицност и херој протеклог рата,бицес мит који цемо преносити своијм потомцима ,залосно је сто кад се појави профитер у лику садањег предсједника има на стотине коментара а кад је текст о вама нигдје никога,,гдје сте срби да га подрзите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Србин

06.09.2017 10:00

На крају свог коментара имаш ово:"Гдје сте срби да га подржите". Има ли смисла обраћати се на овакав начин сународницима. Ето ти га једини цијениш и поштујеш, извини матере ти. Ово његово суђење је толико јадно да то више нема смисла ни коментарисати.