Mladićeva odbrana predala zahtjev

Odbrana generala Ratka Mladića predala je danas Ministarstvu pravde Srbije formalni zahtjev, kojim se od Vlade Srbije traži da pruži garancije Haškom tribunalu za puštanje generala Mladića na privremenu slobodu radi liječenja, rekao je Srni član tima odbrane Saša Lukić.

Srbija 05.09.2017 | 18:38
Mladićeva odbrana predala zahtjev
On nije mogao da prognozira kada bi Vlada mogla da odlučuje o zahtjevu, ali je rekao da se odbrana nada da će to biti urgentno.

"Ako Vlada bude dala garancije, mi ćemo ih dostaviti sudskom veću u Hagu, uz zahtev za privremeno puštanje na slobodu radi lečenja u Srbiji, jer glase na to da Srbija garantuje da će general Mladić, po zahtevu Tribunala, biti vraćen u bilo kom momentu kada to bude zatrebalo i da to neće biti sporno", rekao je Lukić.

On nije želio da otkrije detalje zahtjeva, ističući da sve ostalo što je navedeno u zahtjevu predstavlja povjerljive informacije i podatke.

"Zahtev koji smo danas uputili je, prije svega, poverljiv. Mogu samo da kažem da je riječ o zahtevu kojim smo tražili od Srbije garancije kako bi general Mladić mogao da bude pušten na privremenu slobodu radi lečenja u Srbiji", rekao je Lukić.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Vaskularna demencija

05.09.2017 20:37

On se ne moze sjetiti sta je doruckovao. Dok mu vidim znam sta mu je jer na zalost tu bolest ima moj blizak srodnik. Nema tu pomoci puno. Nekakvo olaksanje je da bude u poznatom okruzenju. Ako ne kod porodice onda u Srbiji u zatvoru. Sudjenje je zbog medija, donacija iz arapskih zemalja, vojne industrije koja prodaje oruzje itd. On je prekasno nadjen.

ODGOVORITE
Name

Srbin

05.09.2017 21:03

Dragi moj generale. ,bices upisan i urezan u sjecanja i istoriju srpskog naroda kao najsvjetljia licnost i heroj proteklog rata,bices mit koji cemo prenositi svoijm potomcima ,zalosno je sto kad se pojavi profiter u liku sadanjeg predsjednika ima na stotine komentara a kad je tekst o vama nigdje nikoga,,gdje ste srbi da ga podrzite.

ODGOVORITE
Name

RE Srbin

06.09.2017 10:00

Na kraju svog komentara imaš ovo:"Gdje ste srbi da ga podržite". Ima li smisla obraćati se na ovakav način sunarodnicima. Eto ti ga jedini cijeniš i poštuješ, izvini matere ti. Ovo njegovo suđenje je toliko jadno da to više nema smisla ni komentarisati.