ЕП: СРБ - ГБР 82:68, реакције...

Ђорђевић: Добар посао клупе и једно изненађење! Селектор Србије имао је разлога за задовољство после професионално обављеног задатка у дуелу са Британцима.  Никад калкулације! "Нисмо изгубили много лопти, контролисали смо игру, били добри. Сада имамо дан одмора, да се спремимо за Белгију. Гледаћемо и шта ће се дешавати с Летонијом, али увек мислимо само о себи", објаснио је селектор Србије.  Јовић: Проток лопте је кључ, сваки играч треба да игра! Репрезентација Србије победила је Велику Британију у четвртом колу групе Д, а Стефан Јовић је после меча рекао да су знали шта их очекује од противника.  Богдановић: Да победимо Белгију, а Летонци Турску! Богдан Богдановић је одиграо добру партију на Евробаскету и водио Србију до нове победе, овог пута над Британцима (82:68).

Кошарка 05.09.2017 | 20:30
ЕП: СРБ - ГБР 82:68, реакције...
Репрезентација Србије победила је Велику Британију 82:68, изашавши на терен само 18 сати после великог напора уложеног у тријумф над селекцијом Турске.

Као што је и најавио, Александар Ђорђевић је дао шансу играчима који у прва три кола нису имали велику минутажу, а одморио је неке од оних који су се највише "потрошили".

Иако у ту групу свакако спада и Богдан Богдановић, он је ипак провео на терену 27 минута.

"Много поштујем Британце, јер су сваку утакмицу овде одиграли мушки, без предаје. Постизали су 84 поена у просеку, имају добре плејмејкере и шутере... Јасно је да смо квалитетнији тим, али знао сам да ниједног тренутка нећемо смети да се опустимо", рекао је Ђорђевић на конференцији за новинаре.

Он је био задовољан "стабилном" игром репрезентације, контролом скока, енергијом у одбрани и великим бројем асистенција (27), које је видео као доказ "течног" протока лопте.

"Много играча је уложило напор у фази одбране, момци са клупе су одрадили свој део посла, док су они оптерећенији могли да одморе. Контролисали смо скок и имали мало изгубљених лопти, што је позитивно изненађење".

До краја 4. кола Д групе остало је да се одигра утакмица Турска - Белгија.

Србија, заједно са Летонијом и Русијом, дели прво место на табели са скором 4-1 и има шансу да се бори за прво место, али расплет не зависи само од ње.

"Имамо један дан да се одморимо и припремимо за последњи меч у групи, против Белгије. Видећемо како ће се одвијати остали мечеви, али првенствено гледамо у свој тањир и концентрисани смо на нашу утакмицу, као и увек", завршио је Ђорђевић своје званично излагање.

На питање да открије ко је "положио", а ко је "пао" данашњи тест, селектор је рекао да не жели да говори на тај начин.

"Волим да јавно похвалим, а критикујем тајно. Мислим да су сви дали допринос и полако им улази у фокус шта је такмичење, шта је улога сваког од њих, да не морају да се оптерећују индивидуалним стварима, поготово нападачким, већ тимским. Чекамо расплет утакмица које значе. Вероватно ће Летонија - Турска бити најзанимљива, ми можемо да будемо први, други или трећи. Све опције су отворене, озбиљност је ту. Имамо рутину којом идемо даље. То је добро"

Упитан да ли Србија прави калкулације, Ђорђевић је дао изричит одговор:

"Не, нити имамо права на то, нити нас то интересује. Играмо сваку утакмицу на победу и само то можемо себи да дамо за задатак и да приуштимо. Ко год дошао - добродошао. Респектујемо сваког и не бојимо се никога".

Јовић: Проток лопте је кључ, сваки играч треба да игра! Репрезентација Србије победила је Велику Британију у четвртом колу групе Д, а Стефан Јовић је после меча рекао да су знали шта их очекује од противника.

"Знали смо шта нас чека, играју добро у транзицији и са много трчања. Успели смо све то да исконтролиошемо, да у нападу што више спуштамо лопту доле, да искористимо високе играче", рекао је Јовић, а потом и додао.

"Проток лопте је био добар и то смо највише поправили од оне утакмице са Русијом. Заслужена победа сутра следи дан одмора, па утакмица Белгијом у четвртак", додао је он.

После победе Летоније над Русијом, Србија и даље има шансе за прво месту у групи. За то им је потребно да Летонија добије Турску у последњем мечу.

"Морамо да добијемо Белгију, да бисмо чекали ту утакмицу. Бавимо се нама и чекамо тај меч да одрадимо наш део, па после како буде", казао је Јовић.

Ђорђевић је доста ротирао, а играч Бајерна сматра да је то кључ и да би свако требало да добије шансу.

"Много је битно због осталих играча, сваки кошаркаш треба да добије шансу, без обзира на лош дан. Треба да играмо са 12 играча сваку утакмицу, јер је у јаком ритму потребно да сви играју", закључио је Јовић.

Богдановић: Да победимо Белгију, а Летонци Турску! Богдан Богдановић је одиграо добру партију на Евробаскету и водио Србију до нове победе, овог пута над Британцима (82:68).

Он је био најефикаснији играч Србије са 18 поена, а притом је имао и седам скокова и исто толико асистенција.

Помало неочекивано на крају меча Богдановцић је био мало нервозан.

"Мало сам се изнеревирао на себе што нисам могао да погодим... Зато сам отишао на крај клупе када ме је селектор извео. Све је ок", рекао је Богдановић после победе над Британцима.

Он каже да је план испуњен и да сада тек следи меч одлуке.

"Имамо још једну утакмицу - Белгију, то морамо да победимо, то нам је за прво место ако Летонија добије Турску".

Добра вест о победи Летоније над Русијом подигла је додатно морал "орловима".

"Видели смо на вестима неки број... Седамнаест... Седамнаест, црно... Шалим се. Знали смо да постоји опција да будемо први у групи, али нисмо рачунали на то. Међутим, када се већ десило, знали смо колико нам је битна победа над Великом Британијом. Сада је још битнија победа над Белгија.

Богдановић каже да им присуство Жељка Обрадовића у дворани много значи.

"Значи, како не. Он је велико име и боље играмо када је ту", закључио је Богдановић.

Лучић: Велика је разлика са којег места идемо даље! Селекција Србије савладала је Велику Британију, а после меча репрезентативца Владимир Лучић и Василије Мицић сложили су се да су Британци одиграли добро.

"Незгодна екипа Велике Британије, имају агресивну спољнуи линију, знали смо да ћемо после утакмице са Турском бити мало испражњени, али одрадили смо добар посао и имамо дан одмора за меч са Белгијом", рекао је Лучић.

Велика Британије није направила много фаулова на утакмици, али то није показатељ њихове агресивности, каже Лучић.

"МИслим да показатељ нијхиве агресивности није бропј фаулова... Резултати нам иду у корист и сигурно да је разлика да ли идес са првог, другог или трећег места, трудићемо се да победом над Белгијом ставимо себе у позицију да будемо први", рекао је Лучић.

Његов саиграч, Василије Мицић, честитао је колегама из тима на победи.

"Честитао бих момцима на победи, али и Британцима на борби. Знали смо пре меча да нам је потребна победа ако желимо до првог места, јер је Летонија победила Русију. Уткамица Британицма је била тешка, знали смо шта нас очекује, али смо добро одиграли. У нападу је све добро функционисало, прилику за "одмор" добили су играчи који имају велику минатажу", казао је Мицић.

Србија следећи меч игра у четвртак од 16.15 са репрезентацијом Белгије.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар