EP: SRB - GBR 82:68, reakcije...

Đorđević: Dobar posao klupe i jedno iznenađenje! Selektor Srbije imao je razloga za zadovoljstvo posle profesionalno obavljenog zadatka u duelu sa Britancima.  Nikad kalkulacije! "Nismo izgubili mnogo lopti, kontrolisali smo igru, bili dobri. Sada imamo dan odmora, da se spremimo za Belgiju. Gledaćemo i šta će se dešavati s Letonijom, ali uvek mislimo samo o sebi", objasnio je selektor Srbije.  Jović: Protok lopte je ključ, svaki igrač treba da igra! Reprezentacija Srbije pobedila je Veliku Britaniju u četvrtom kolu grupe D, a Stefan Jović je posle meča rekao da su znali šta ih očekuje od protivnika.  Bogdanović: Da pobedimo Belgiju, a Letonci Tursku! Bogdan Bogdanović je odigrao dobru partiju na Evrobasketu i vodio Srbiju do nove pobede, ovog puta nad Britancima (82:68).

Košarka 05.09.2017 | 20:30
EP: SRB - GBR 82:68, reakcije...
Reprezentacija Srbije pobedila je Veliku Britaniju 82:68, izašavši na teren samo 18 sati posle velikog napora uloženog u trijumf nad selekcijom Turske.

Kao što je i najavio, Aleksandar Đorđević je dao šansu igračima koji u prva tri kola nisu imali veliku minutažu, a odmorio je neke od onih koji su se najviše "potrošili".

Iako u tu grupu svakako spada i Bogdan Bogdanović, on je ipak proveo na terenu 27 minuta.

"Mnogo poštujem Britance, jer su svaku utakmicu ovde odigrali muški, bez predaje. Postizali su 84 poena u proseku, imaju dobre plejmejkere i šutere... Jasno je da smo kvalitetniji tim, ali znao sam da nijednog trenutka nećemo smeti da se opustimo", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare.

On je bio zadovoljan "stabilnom" igrom reprezentacije, kontrolom skoka, energijom u odbrani i velikim brojem asistencija (27), koje je video kao dokaz "tečnog" protoka lopte.

"Mnogo igrača je uložilo napor u fazi odbrane, momci sa klupe su odradili svoj deo posla, dok su oni opterećeniji mogli da odmore. Kontrolisali smo skok i imali malo izgubljenih lopti, što je pozitivno iznenađenje".

Do kraja 4. kola D grupe ostalo je da se odigra utakmica Turska - Belgija.

Srbija, zajedno sa Letonijom i Rusijom, deli prvo mesto na tabeli sa skorom 4-1 i ima šansu da se bori za prvo mesto, ali rasplet ne zavisi samo od nje.

"Imamo jedan dan da se odmorimo i pripremimo za poslednji meč u grupi, protiv Belgije. Videćemo kako će se odvijati ostali mečevi, ali prvenstveno gledamo u svoj tanjir i koncentrisani smo na našu utakmicu, kao i uvek", završio je Đorđević svoje zvanično izlaganje.

Na pitanje da otkrije ko je "položio", a ko je "pao" današnji test, selektor je rekao da ne želi da govori na taj način.

"Volim da javno pohvalim, a kritikujem tajno. Mislim da su svi dali doprinos i polako im ulazi u fokus šta je takmičenje, šta je uloga svakog od njih, da ne moraju da se opterećuju individualnim stvarima, pogotovo napadačkim, već timskim. Čekamo rasplet utakmica koje znače. Verovatno će Letonija - Turska biti najzanimljiva, mi možemo da budemo prvi, drugi ili treći. Sve opcije su otvorene, ozbiljnost je tu. Imamo rutinu kojom idemo dalje. To je dobro"

Upitan da li Srbija pravi kalkulacije, Đorđević je dao izričit odgovor:

"Ne, niti imamo prava na to, niti nas to interesuje. Igramo svaku utakmicu na pobedu i samo to možemo sebi da damo za zadatak i da priuštimo. Ko god došao - dobrodošao. Respektujemo svakog i ne bojimo se nikoga".

Jović: Protok lopte je ključ, svaki igrač treba da igra! Reprezentacija Srbije pobedila je Veliku Britaniju u četvrtom kolu grupe D, a Stefan Jović je posle meča rekao da su znali šta ih očekuje od protivnika.

"Znali smo šta nas čeka, igraju dobro u tranziciji i sa mnogo trčanja. Uspeli smo sve to da iskontroliošemo, da u napadu što više spuštamo loptu dole, da iskoristimo visoke igrače", rekao je Jović, a potom i dodao.

"Protok lopte je bio dobar i to smo najviše popravili od one utakmice sa Rusijom. Zaslužena pobeda sutra sledi dan odmora, pa utakmica Belgijom u četvrtak", dodao je on.

Posle pobede Letonije nad Rusijom, Srbija i dalje ima šanse za prvo mestu u grupi. Za to im je potrebno da Letonija dobije Tursku u poslednjem meču.

"Moramo da dobijemo Belgiju, da bismo čekali tu utakmicu. Bavimo se nama i čekamo taj meč da odradimo naš deo, pa posle kako bude", kazao je Jović.

Đorđević je dosta rotirao, a igrač Bajerna smatra da je to ključ i da bi svako trebalo da dobije šansu.

"Mnogo je bitno zbog ostalih igrača, svaki košarkaš treba da dobije šansu, bez obzira na loš dan. Treba da igramo sa 12 igrača svaku utakmicu, jer je u jakom ritmu potrebno da svi igraju", zaključio je Jović.

Bogdanović: Da pobedimo Belgiju, a Letonci Tursku! Bogdan Bogdanović je odigrao dobru partiju na Evrobasketu i vodio Srbiju do nove pobede, ovog puta nad Britancima (82:68).

On je bio najefikasniji igrač Srbije sa 18 poena, a pritom je imao i sedam skokova i isto toliko asistencija.

Pomalo neočekivano na kraju meča Bogdanovcić je bio malo nervozan.

"Malo sam se iznerevirao na sebe što nisam mogao da pogodim... Zato sam otišao na kraj klupe kada me je selektor izveo. Sve je ok", rekao je Bogdanović posle pobede nad Britancima.

On kaže da je plan ispunjen i da sada tek sledi meč odluke.

"Imamo još jednu utakmicu - Belgiju, to moramo da pobedimo, to nam je za prvo mesto ako Letonija dobije Tursku".

Dobra vest o pobedi Letonije nad Rusijom podigla je dodatno moral "orlovima".

"Videli smo na vestima neki broj... Sedamnaest... Sedamnaest, crno... Šalim se. Znali smo da postoji opcija da budemo prvi u grupi, ali nismo računali na to. Međutim, kada se već desilo, znali smo koliko nam je bitna pobeda nad Velikom Britanijom. Sada je još bitnija pobeda nad Belgija.

Bogdanović kaže da im prisustvo Željka Obradovića u dvorani mnogo znači.

"Znači, kako ne. On je veliko ime i bolje igramo kada je tu", zaključio je Bogdanović.

Lučić: Velika je razlika sa kojeg mesta idemo dalje! Selekcija Srbije savladala je Veliku Britaniju, a posle meča reprezentativca Vladimir Lučić i Vasilije Micić složili su se da su Britanci odigrali dobro.

"Nezgodna ekipa Velike Britanije, imaju agresivnu spoljnui liniju, znali smo da ćemo posle utakmice sa Turskom biti malo ispražnjeni, ali odradili smo dobar posao i imamo dan odmora za meč sa Belgijom", rekao je Lučić.

Velika Britanije nije napravila mnogo faulova na utakmici, ali to nije pokazatelj njihove agresivnosti, kaže Lučić.

"MIslim da pokazatelj nijhive agresivnosti nije bropj faulova... Rezultati nam idu u korist i sigurno da je razlika da li ides sa prvog, drugog ili trećeg mesta, trudićemo se da pobedom nad Belgijom stavimo sebe u poziciju da budemo prvi", rekao je Lučić.

Njegov saigrač, Vasilije Micić, čestitao je kolegama iz tima na pobedi.

"Čestitao bih momcima na pobedi, ali i Britancima na borbi. Znali smo pre meča da nam je potrebna pobeda ako želimo do prvog mesta, jer je Letonija pobedila Rusiju. Utkamica Britanicma je bila teška, znali smo šta nas očekuje, ali smo dobro odigrali. U napadu je sve dobro funkcionisalo, priliku za "odmor" dobili su igrači koji imaju veliku minatažu", kazao je Micić.

Srbija sledeći meč igra u četvrtak od 16.15 sa reprezentacijom Belgije.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar