Изборни закон проблем за БиХ

Први замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламента Босне и Херцеговине Младен Босић (СДС) рекао је данас да неспроводјење одлуке Сејдић Финци може да буде проблем, као и ситуација око изборног закона у БиХ.

Босна и Херцеговина 05.09.2017 | 18:10
Изборни закон проблем за БиХ
Босић је, након сједнице Мониторинг тима ПС Савјета Европе, рекао новинарима да се назире озбиљна политичка криза око изборног закона у БиХ након одлуке Уставног суда БиХ.

"Већ сада се назире озбиљна политичка криза око изборног закона која пријети демократији у БиХ јер доводи у питање провођење следећих општих избора", упозорио је Босић.

Он је рекао да се то прије сцвега односи на партнере у Федерацији БиХ.

"Партнери у Федерацији морају да се договоре и око изборног закона,као и око изградње Пељешког моста", казао је Босић, додајући да је боље да се договоре са Хрватском око изградње Пељешког, јер Хрватска може БиХ помоћи на европском путу.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Хм

05.09.2017 16:45

Па ваљда је вазније право цовјека ( Сејдиц Финци) од право да једна странка за вјек вјекова представља мање од поливине једног народа! Ево Србима у Мостару ист тај Цовиц не да да буду констутивни!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

05.09.2017 18:14

Цовиц трази све сто му не припада са својих пар стотина хрватца а сваке нације висе има од њих једино сто га близанац милокрад подрзава.

Name

пеги

05.09.2017 17:21

Дискриминације 'осталих' (Сједици и Финци , ), али и дискриминација конститутивних народа.„Иако је закон о правима конститутивних народа донесен на нивоу државе, он се не примјењује у цјелини. Имамо ситуацију да су у једном ентитету припадници два конститутивна народа неравноправна у односу на трећег, у другом ентитету имамо да су припадници једног конститутивног народа неравноправни у односу на два друга“, Многи политичари БиХ нису спремни на суочавање с чињеницом да Европска конвенција свим грађанима гарантује једнакост.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рале

05.09.2017 17:22

Одлуке и Пресуде Европског суда за људска права: Сејдић и Финци против БиХ - Пресуда - 22.12.2009. Зорнић против БиХ - Пресуда - 15.7.2014. Пилав против БиХ - Пресуда - 9.6.2016. Шлаку против БиХ – Пресуда – 26.05.2016. и остали слуцајеви .Пресуда Европског суда за људска права су ОБАВЕЗУЈУЦЕ И ИЗВРСНЕ ОДЛУКЕ Европског СУДА ,а не како то мисле многи фукционери БиХ да могу располагати са тим како њима пасе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

касир

05.09.2017 17:28

Наравно да је сејдиц финци проблем,али је цовиц тај прблем оставио у страну а измислио неки свој проблем и хоце да се закон направи само за њега да он буде вјецни пресједник хрвата који бленто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуна уста Европе а овамо...

05.09.2017 17:42

Цовиц хоће све у Европу а кочи и ногама и рукама одлуке Уставног Суда и оног у Стразбуру поводом Сејдици/Финци јер зна да би та одлука му измакла столицу на којој још увијек сједи . И сам зна да му затвор слиједи кад напусти политику а то је оног момента кад изгуби изборе. Зато се он бори да Хрвати гласају за Хрватског члана предсједништва а не неко други. У том случају би и муслимани и Срби гласали за неког другог Хрвата а то је Цовицу омча око врата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.09.2017 18:44

Нудило се Човићу пуно других рјешења, укључујући и електорске гласове по кантонима, слично као у САД-у, а што би ријешило и Сејдић-Финци и избор хрватског члана Предсједништва, али он је одлучио да запиша своју територију, а кривицу пребацује на све друге.