Враћа се Маркец! На позајмицу, с правом откупа...!

У игри је и Муса! Конкретна понуда на столу Ливерпула!

Фудбал 05.09.2017 | 21:50
Враћа се Маркец! На позајмицу, с правом откупа...!
Још има наде за Лазара Марковића. Није успео повремени српски репрезентативац да пронађе клуб до 31. августа, докад је трајао прелазни рок у већини европских земаља, али и те како постоје шансе да ускоро промени средину, пошто је из Турске, где је фудбалска пијаца отворена, на адресу Ливерпула стигла конкретна понуда.

Послао ју је Фенербахче, вољан да искористи чињеницу да је Маркец чак у трећем плану код Јиргена Клопа. Зато је великан из Истанбула пред челнике клуба са Енфилд роуда ставио предлог да позајми крилног нападача до краја сезоне. А да у јуну, кад позајмица истекне, има право да у потпуности откупи његов уговор који истиче 2019.

Засад нема повратне информације из Енглеске да ли су Црвени заинтересовани за сарадњу, међутим, с обзиром да Лазар није пријављен за такмичење у Лиги шампиона (додуше, јесте лиценциран за Премијер лигу) чини се да нема препрека реализацији посла. И самом Марковићује, уместо да седи на трибинама или у најбољем случају на клупи, боље да оде негде где ће да игра, а Фенер делује као сјајна опција, пошто је већ боравио на Босфору.

Фенербахче је позајмио Лазара Марковића од Ливерпула за сезону 2015/2016,  овај је на 21 утакмици дао два и наместио три гола, али се због повреде задње ложе већ у фебруару вратио на Острво. Наредног лета је завршио на још једној позајмици (Спортинг), зимус по истом моделу играо за Вотфорд, који је желео да откупи уговор, али није могао да испуни финансијске захтеве Црвених.

Фенер нема проблем с новцем и вероватно ће морати да плати одређен износ за позајмицу. Остаје отворено питање на кји начин би се регулисала плата 23-годишњег крилног нападача.

Осим Лазара Марковића, Фенер је кренуо у акцију да врати Мусу Соа. Снажни центарфор је прошле сезоне играо на стадиону „Шукру Сарачоглу“ као позајмљен фудбалер Ал Алиха из Дубаија, Турци сад планирају да га позајме на још годину дана и играју на карту тога што и сам фудбалер жели опет да игра европски фудбал.

Прелазни рок у Турској затвара се у четвртак.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар