Vraća se Markec! Na pozajmicu, s pravom otkupa...!

U igri je i Musa! Konkretna ponuda na stolu Liverpula!

Fudbal 05.09.2017 | 21:50
Vraća se Markec! Na pozajmicu, s pravom otkupa...!
Još ima nade za Lazara Markovića. Nije uspeo povremeni srpski reprezentativac da pronađe klub do 31. avgusta, dokad je trajao prelazni rok u većini evropskih zemalja, ali i te kako postoje šanse da uskoro promeni sredinu, pošto je iz Turske, gde je fudbalska pijaca otvorena, na adresu Liverpula stigla konkretna ponuda.

Poslao ju je Fenerbahče, voljan da iskoristi činjenicu da je Markec čak u trećem planu kod Jirgena Klopa. Zato je velikan iz Istanbula pred čelnike kluba sa Enfild rouda stavio predlog da pozajmi krilnog napadača do kraja sezone. A da u junu, kad pozajmica istekne, ima pravo da u potpunosti otkupi njegov ugovor koji ističe 2019.

Zasad nema povratne informacije iz Engleske da li su Crveni zainteresovani za saradnju, međutim, s obzirom da Lazar nije prijavljen za takmičenje u Ligi šampiona (doduše, jeste licenciran za Premijer ligu) čini se da nema prepreka realizaciji posla. I samom Markovićuje, umesto da sedi na tribinama ili u najboljem slučaju na klupi, bolje da ode negde gde će da igra, a Fener deluje kao sjajna opcija, pošto je već boravio na Bosforu.

Fenerbahče je pozajmio Lazara Markovića od Liverpula za sezonu 2015/2016,  ovaj je na 21 utakmici dao dva i namestio tri gola, ali se zbog povrede zadnje lože već u februaru vratio na Ostrvo. Narednog leta je završio na još jednoj pozajmici (Sporting), zimus po istom modelu igrao za Votford, koji je želeo da otkupi ugovor, ali nije mogao da ispuni finansijske zahteve Crvenih.

Fener nema problem s novcem i verovatno će morati da plati određen iznos za pozajmicu. Ostaje otvoreno pitanje na kji način bi se regulisala plata 23-godišnjeg krilnog napadača.

Osim Lazara Markovića, Fener je krenuo u akciju da vrati Musu Soa. Snažni centarfor je prošle sezone igrao na stadionu „Šukru Saračoglu“ kao pozajmljen fudbaler Al Aliha iz Dubaija, Turci sad planiraju da ga pozajme na još godinu dana i igraju na kartu toga što i sam fudbaler želi opet da igra evropski fudbal.

Prelazni rok u Turskoj zatvara se u četvrtak.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar