Какав распоред за Партизан!

Септембар најављује 5/5 у Суперлиги! Црно-бели до наредне репрезентативне паузе не мичу из Београда.

Фудбал 06.09.2017 | 16:45
Какав распоред за Партизан!
Паклени август је прошао, на реду је, макар на папиру, безбрижни септембар.

Партизан овог викенда наставља такмичење у Суперлиги утакмицом против лучанске Младости (21.00, ТВ Аренаспорт 1) и то ће бити први у низу од чак пет мечева до наредне репрезентативне паузе у којој екипа Мирослава Ђукића неће напуштати Београду у борби за бодове. У том периоду чак четири пута играће на свом стадиону што би требало да буде одлична полазна основа да Парни ваљак напредује на табели, пошто се тренутно налази на шестом, месту са 13 бодова и једним сусретом мање.

Имајући у виду да су током августа прегрмели три опасна гостовања и да су са њих донели седам бодова (Спартак 1:0, Војводина 1:0, Црвена звезда 0:0), а да су у међувремену били оптерећени реваншом са Олимпијакосом и двомечом са Видеотоном, црно-бели су врло добро прошли у захтевном месецу. Додуше, изгубили су од Вождовца (1:3), али су изборили пласман у Лигу Европе.

Сад им се нуди могућност да до краја овог месеца прилично обогате бодовни салдо, јер на Топчидерско брдо долазе екипе од којих првак Србије ни у ком случају не би смео да страхује, уз напомену да је 24. септембра заказано гостовање Раду на Бањици, што значи да се неће трошити време на путовања.

До овако повољног распореда дошло је услед чињенице да је Заједница Суперлиге за нови термин одложеног сусрета шестог кола, Партизан - Напредак, одредила 20. септембар, кад је на програму прво коло Купа Србије. То значи да ће црно-бели, али и и Црвена звезда (којој је померен дуел са чачанским Борцем) мечеве шеснаестине финала Купа Србије играти у среду, 11. октобра. Имена ривала ће тек сазнати.

Ђукићев тим ће у међувремену отворити други фронт, гостовањем у Берну (14. септембар, 19,00) у оквиру првог кола Лиге Европе. У другој рунди овог такмичења 28. септмбра од 21.05 (без присуства публике због казне УЕФА) дочекаће кијевски Динамо.

РАСПОРЕД ПАРТИЗАНА ДО НАРЕДНЕ РЕПРЕЗЕНТАТИВНЕ ПАУЗЕ

Партизан - Младост Лучани, 9. септембар
Јанг Бојс - Партизан, 14. септембар
Партизан - Раднички Ниш, 17. септембар
Партизан - Напредак, 20. септембар
Рад - Партизан 24. септембар
Партизан - Динамо Кијев, 28. септембар
Партизан - Чукарички, 30. септембар

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар